Vahşet Meclis'te

Güncelleme Tarihi:

Vahşet Mecliste
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP Lideri Bahçeli, hayvanlara işkence görüntülerinin ardından Meclis'te bekletilen Hayvan Hakları Tasarısı'nın gündeme alınmasını istedi. Tasarı, Tarım Bakanı Gökalp tarafından bekletiliyordu.

KURBAN bayramında kesilmek istenen hayvanlara yaşatılan eziyetin ardından, köpeklerin kanlar içinde boğuşturulması, aylardan beri TBMM'de sürüncemede bırakılan Hayvan Hakları Tasarısı'nın yolunu açtı. MHP'li Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in karşı çıktığı tasarıya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçit verdi.

Tasarının savunucusu TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Ediz Hun, Tarım Bakanı ile biraraya gelerek ‘orta yol’ bulacaklarını belirtti. Hun, son bir hafta içinde yaşanan vahşetin, kendilerinin ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini söyledi. Hun, ‘‘Yasa anenevi gösterilere yasak getirmiyor, ama köpek boğuşturmak tam bir vahşet’’ dedi. Hun, Hayvan Hakları Tasarısı'nın bir an önce yasalaşması için Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile bir kez daha görüştüğünü belirtti.

Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in de bu konuda Devlet Bahçeli ile temasda bulunduğunu belirten Hun, ‘‘Kendisi de bize destek verdi. Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile bu hafta oturup, konuşacağız. Tasarıya olan itirazlarını dinleyeceğiz ve bazı önergeler hazırlayarak düzeltmeler yapacağız’’ dedi. Hun, tasarının yasalaşmasının ardından eksikliklerin yönetmeliklerle giderilebileceğini belirtti.

Hun, kurban edilecek hayvanların acı çektirilmeden, uygun koşullarda ve insanlardan uzak yerlerde kesilmesi gerektiğini belirtti. Şoklamanın dinen de kabul edildiğini belirten Hun, ‘‘İnsanların görmezden geldiği bir şey var. Hayvanların hisleri var. Kesileceğini anladığını için kurtulmaya çalışıyor. Bunun gözardı edilmemesi gerekir. En az acıyla en uygun koşullarda kurban edilmeliler’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!