Vahşet geçidi

Güncelleme Tarihi:

Vahşet geçidi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 00:00

Düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümünü kutlayan Edirne’de öldürülmüş hayvanlarla geçit töreni düzenlendi. Avcılar öldürdükleri domuz, tilki, ördek, tavşan gibi yaban hayvanlarını araçların üstüne bağlayarak veya ellerine alarak protokolün önünden geçti.

Haberin Devamı

EDİRNE'NİN KURTULUŞ TÖRENİNDE VAHŞET - FOTO GALERİ

CİĞER İZDİHAMI YAŞANDI / WEB TV 

EDİRNE VALİSİ'NDEN RESMİ GEÇİT AÇIKLAMASI

 

EDİRNE’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde avcılar öldürdükleri hayvanlarla geçince, ortalık korku tüneline döndü. Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88’inci yıl dönümü törenleri sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde başladı. Geçit törenine omuzlarına tüfek asarak katılan avcılar, avladıkları tilki, domuz, ördek gibi yaban hayvanlarını elleri ve araçlarıyla taşıyarak protokolün önünden geçti. Edirne Avcılar Kulübü üyeleri de avladıkları tavşan, ördek gibi hayvanları araçlarının yanlarına kırmızı kurdeleler ile bağlayarak geçti. Avcılardan 2’si, ellerindeki kırmızı kurdele ile bağlanmış tavşanları Vali Gökhan Sözer’e hediye etmek istedi. Protokol tribüne kadar giden avcıların hediyelerini kabul etmeyen Vali Sözer, “Gerek yok, teşekkür ederim” dedi. Bunun üzerine avcılar dönerek geçişlerini tamamladı. Tören geçişlerinin son bölümünde sivil toplum örgütlerine ile dernekler kendilerine ait araçlarla bayrama katıldı.

Ciğer izdihamı

Bir kamyonetin arkasında Edirne’nin meşhur tava ciğerini pişiren Edirne Lokantacılar Odası üyeleri, 2 bin 500 adet ekmek arası ciğeri paketler halinde törenleri izlemek için gelen vatandaşlara attı. Ciğer almak isteyenler arasında izdiham çıktı. Kamyonetin arkasından koşarak tava ciğeri paketlerini almak isteyen 2 kadın yere düşerek ezilme tehlikesi geçirdi. Yol kenarında duran polis ekipleri ciğer paketlerini almak isteyen kalabalığa müdahale etmek istedi. Ancak kalabalıktakiler ciğerleri alabilmek için birbirlerini ezdi. Vali Sözer, “Elbette bu görüntüleri tasvip etmiyoruz, onaylamıyoruz. Bu tür yanlışlıklara bundan sonra izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!