Uzun saçı ve küpesiyle gitti

Güncelleme Tarihi:

Uzun saçı ve küpesiyle gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı eski Özel Kalem Müdürü Hüseyin Avni Karslıoğlu, önceki gün Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a güven mektubunu sunarak Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi olarak iş başı yaptı. Karslıoğlu’nun alameti farikası olan uzun saçları ve küpesinden ise vazgeçmediği görüldü.

ÇOCUKLUĞUNUN bir bölümü Almanya’da geçen ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi olarak göreve başlayan Hüseyin Avni Karslıoğlu, diplomatlığın yanı sıra başka özellikleriyle de dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü döneminde uzun saçları ve küpesiyle alışılagelmiş bürokrat anlayışından farklı bir görüntüyle gündeme gelen ve sempati toplayan Büyükelçi Karslıoğlu, güzel yazı yazma sanatı hat ustası olarak da tanınıyor.

Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun Berlin Büyükelçisi olduğunda saçlarından ve küpesinden vazgeçip geçmeyeceği merak konusu olmuştu. Büyükelçi, önceki gün Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a güven mektubunu sunmaya gittiğinde bu tercihlerinden vazgeçmediği görüldü. 56 yaşındaki Karslıoğlu’nun ayrıca uçuş merakı nedeniyle uçuş kursu almaya başladığı da öğrenildi. Elçi yeni dönemde de kursa devam edecek.

Yuvada tek Türk

Almanya’ya ilk kez ailesiyle birlikte 1961 yılında 5 yaşındayken gelen ve babasının Devlet Hastanesi’nde doktor olarak çalıştığı Donaueschingen’de çocuk yuvasına giden Hüseyin Avni Karslıoğlu, sohbet ederken, “O zamanlar yuvada tek Türk bendim. O dönemlerde Türk işçileri zaten yeni yeni Almanya’ya gelmeye başlamıştı” diyor ve sanki o günleri yeniden yaşıyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a güven mektubunu sunduktan sonra Büyükelçilik konutunda bir araya geldiği Türk sivil toplum örgütleri temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada Karslıoğlu, eşi Gamze Hanım’ın desteği sayesinde buralara kadar geldiğini de söyledi.

Ertuğrul Özkök yazmıştı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, geçen yıl eylül ayında Hüseyin Avni Karslıoğlu Berlin Büyükelçiliği’ne atandıktan sonra bir yazısında, “Adı Hüseyin Avni Karslıoğlu. Küpe takıyor, üstelik uzun ve sarı saçları var. Halen Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapıyor. Başarılı bir diplomatik kariyeri var. Yaşı 55 ve bundan bir süre önce küpe takmaya başladı. Şimdi Türkiye’de ben dahil çok insan merak ediyor. Yeni büyükelçi Berlin’e böyle uzun saçlarla ve küpeyle mi gidecek? Ben, uzun saçlı ve küpeli haliyle gitmesini çok istiyorum. Şöyle bir inancım var: Bir insan meslek hayatında da kendine ait özellikleri koruyorsa daha başarılı oluyor” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!