Üzülüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Üzülüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:00

Genelkurmay Başkanlığı’ndaki haftalık basını bilgilendirme toplantısında İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, emekli komutanlar Hilmi Özkök ile İlhami Erdil arasındaki şarap polemiğini değerlendirdi.

Gürak "Hiçkimseye yarar sağlamadığını düşündüğümüz bu haberlerin ve yorumların medyada yer almasından TSK olarak üzüntü ve rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

ESKİ Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil arasındaki şarap polemiği, Genelkurmay Başkanlığı’nı rahatsız etti. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Bizim bu konuda söyleyebileceğimiz, gerçek anlamda hiçkimseye yarar sağlamadığını düşündüğümüz bu haberlerin ve yorumların medyada yer almasından TSK olarak üzüntü ve rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

Terör örgütü PKK’ya yönelik 1992 yılında Kuzey Irak’a düzenlenen operasyon sırasında sayıları 1000’i aşkın teröristin teslim olmak istedikleri, ancak, bu istemin görmezden gelindiği yolundaki haberlerin anımsatılması üzerine Gürak, şöyle konuştu:

İstedik, vermediler

"Geçen hafta iddiaların spekülatif olduğuna ilişkin bir cevap vermiştik. 1992’de yapılan sınır ötesi harekátta bölücü terör örgütü büyük yara almıştır. Sınır bölgesine yakın yerlerde bulunan ve operasyon neticesinde bu bölgeleri terk etmek zorunda kalan binden fazla terörist daha güneydeki bölgelere gitmiştir. Bu bizim operasyonumuz ve aldıkları darbe sonucudur. Girişimlerimize rağmen bunların geri verilmeleri sağlanamamıştır. Durum böyleyken gündemi değiştirmek amacıyla geçmiş dönemde yaşanan bazı olayları değiştirerek ve gerçekle ilgisi olmayan bir şekilde basın yayın organlarıyla konu kamuoyuna aktarılmaktadır. Takdir kamuoyunundur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!