Uzman çavuşun şehit olduğu bölgede keşif

Güncelleme Tarihi:

Uzman çavuşun şehit olduğu bölgede keşif
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 13:19

BATMAN’ın Sason ile Diyarbakır’ın Kulp İlçeleri arasındaki kırsal kesimde düzenlenen operasyonda uzman çavuş Serkan İpek’in şehit olması, 1 uzman çavuşan da yaralanmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Kulp Cumhuriyet Savcılığı, askeri savcıların da katılımıyla olay yerinde keşif yaptı.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne bağlı Hamzalı Köyü Sında Mezrası ile Sivrice Köyü arasında düzenlenen operasyonda geçen pazar günü açılan ateşle Uzman Çavuş Serkan İpek şehit oldu, 1 uzman çavuş da yaralandı. Bu konuda başlatılan soruşturma kapsamında bugün olayın meydana geldiği yerde keşif yapıldı. Olay ile ilgili 3 köy korucunun ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla ifadeleri alınmasından sonra olayın seyri değişirken, bugün keşif yapılan bölgede önce geniş güvenlik önlemleri alındı.

Hamzalı Köyü Sında Mezrası ile Sivrice Köyü arasındaki bölgede yapılan keşife, soruşturmayı yürüten Kulp Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Özdemir de katıldı. Soruşturmayı hem sivil savcılığın hem de olayda yaşamını yitiren ve yaralanan kişilerin asker olması nedeniyle 7’nci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın birlikte yürüttüğü öğrenildi. Kulp Cumhuriyet Savcılığının şimdiye kadar soruşturma kapsamında sadece ifade aldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!