Uzaylılara da kitap gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Uzaylılara da kitap gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 02:01

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Yeniçeri, Kuran'daki bazı ayetlerin dünyadan başka gezegenlerde de hayat olduğunu ortaya koyduğunu çıkladı. Prof. Yeniçeri, kainattaki yerkürelerde yaşayan canlılara da, Allah tarafından kutsal kitap gönderildiğini ileri sürdü.

Dünyadan başka gezegenlerde canlı varlıkların izine rastlanmadığını söyleyen bilim adamları ile bunların varlığını baştan kabul edip dünyayı ziyaret bile ettiklerini söyleyen UFO'cular arasındaki tartışmaya ilahiyatçılar da katıldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Yeniçeri, Kuran'da uzayda başka canlıların olduğunu belirten ayetler bulunduğunu öne sürüp dünyadaki canlılarla uzaylıların bir gün mutlaka buluşacağını iddia etti.

7 YILDIR ÇALIŞIYORUM

‘‘UFO uzmanı değilim’’ diyen İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yeniçeri, şunları söyledi:

‘‘Kuranı Kerim'deki bazı ayetlerde, dünyadan başka gezegenlerde hayat olduğu ima ediliyor. Peygamberimizin göklerle ilgili açıklamaları da kainatta, dünyadaki gibi yaşam olduğunu ortaya koyuyor. Peygamberimiz, Maida Suresi'nde gökten gelen sofradan bahsediyor. Burada Cennet tabirini kullanmıyor, gök diyor. Bu sofrada et ve ekmek vardı diyor. Et varsa, kainatta canlı var, ekmek varsa ziraat var. İşte, bu ayetler üzerinde 7 yıldır çalışıyorum. Yaptığım araştırmada, uzayda başka canlılar olduğuna işaret edildiğini gördüm. Bir gün ya insanoğlu onların tarafına gidecek ya da onlar bu tarafa gelecek. Böylece büyük buluşma gerçekleşecek. Bu buluşma, öteki dünyada değil, bu dünyada olacak.’’

KİTAP GÖNDERİLDİ

Prof. Dr. Yeniçeri, ‘‘Uzaylıların dini inaçları var mı?’’ sorusuna ise şu karşılığı verdi:

‘‘Allah, hiçbir yerde Rab'liğinden vazgeçmiyor. Peygamberimizin amcasının oğlu İbni Abbas, göklerdeki yerkürelerden bahsederken 'Burada Adem varsa, oralarda da Adem vardır Adem gibi, İsa vardır İsa gibi, Musa vardır Musa gibi... Eğer, bu ayetlerin gerçeklerini açıklarsam bunları inkara yönelirsiniz' diyor. Ayetleri yorumladığımız zaman, kainattaki yerkürelere de, öteki arzlara da kutsal kitap gönderildiğini anlıyoruz.’’

Araştırmalarını ‘‘Uzay Ayetleri Tefsiri-İslam Açısından Kainat ve İmkanları’’ adını verdiği 500 sayfalık bir kitapta toplayan Prof. Dr. Celal Yeniçeri, kitabın uzaydaki hayatı anlatan ilk kitap olduğunu söyledi.

AYETLER GÖSTERİYOR

Prof. Yeniçeri, ‘Kuran'da geçen ‘Dabbe’ kelimesi ayaklarıyla yürüyen canlılar anlamına geliyor. Ve uzayda da bu canlıların olduğu işaret ediliyor’’ dedi. Prof. Yeniçeri'nin sözüne ettiği ayetlerden bazıları şunlar:

Sura Suresi-29: Gökleri ve yeryüzünü ve bunların içindeki üretip yaydığı canlıları yaratması da O'nun ayetlerindendir. O dilediği zaman bunların hepsini birarada toplamaya da güç yetirir.

Maide Suresi-29: Göklerin ve yerin ve onlarda olan mahlukların maliki Allah'tır.

Duhan Suresi-38: Biz gökleri, yeri ve aralarındakileri oyun olsun diye yaratmadık.

Talak Suresi-12: Allah yeri, göğü ve yerden de bir o kadarını yaratmış olandır. O'nun emri bütün bunlar arasında iner durur.


Vatikan


Uzaylıları da Tanrı yarattı

KATOLİK dünyasının merkezi Vatikan'ın başastronomu Prof. George Coyne, evrende başka canlıların da bulunabileceğini ve bunun Roman Katolik Kilisesi'nin öğretisiyle çelişmediğini söyledi. Amerikalı bir Cizvit olan Prof. Coyne, Corriere della Sera gazetesinde yayınlanan söyleşide ‘‘Evren o kadar büyük ki, bu evrende yalnız olduğumuzu düşünmek saflık olur. Tanrı başka canlılar yaratmaya da kadirdir’’ dedi. Evrende başka canlıların varlığını gösteren bilimsel kanıtların her geçen gün arttığını söyleyen Prof.Coyne ‘‘Hz. İsa'nın başka gezegenlere de gidip gitmediği konusunda birşey söyleyemem’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!