Uzaylılar kaçırmıyor ‘uyku felci’ yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

Uzaylılar kaçırmıyor ‘uyku felci’ yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2005 00:59

Bilimadamları, kendilerini uzaylıların kaçırdığını iddia eden insanların büyük çoğunluğunda bir tür uyku bozukluğunun görüldüğünü açıkladılar. İngiliz uzmanların yaptığı araştırmaya göre, uzaylılar tarafından kaçırıldığını savunan kişiler, ‘uyku felci’ denen ve insanın yarı uyanık olduğu halde hareket etmesini engelleyen bir rahatsızlıtkan mustarip.

Londra’daki Goldsmith College’ın Anomalistik Psikolojik Araştırmalar Bölümü Başkanı Chris French, uyku felcine yakalanan bir insanın uyanık olduğunu algılayacağını, fakat rüyadaymış gibi çevresinde var olmayan şeyleri görüp duyabileceğini bildirdi. Hareket etme yetisinin de kaybedilmesiyle ciddi bir deneyim yaşandığını vurgulayan French, ‘Bu haldeyken parlak ışıklar, korkutucu şekiller görülmesi çok doğal’ dedi.

Ancak araştırmaya göre, uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia eden herkesi bu kategoriye sokmak yanlış. Bu tür insanlardan bir kısmının daha önce de normal ötesi olaylarla karşılaştığını iddia ettiği, bir bölümünün ise asosyal eğilimlere sahip olduğu belirtiliyor. Bazılarının ise, uzaylıların sırf onların üzerinde deney yapmak için evrenin öteki ucundan geldiği iddiasını bir tür ‘ego tatmini’ olarak kullandığı ifade ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!