Uzaydan mı geldik

Güncelleme Tarihi:

Uzaydan mı geldik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 15:01

Bilim adamları, yaşamın kökeninin uzaydan gelmiş olabileceğine dair kanıt buldular.

Haberin Devamı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bilim adamları, 2000 yılında Kanada'daki donmuş Tagish Gölü'ne düşen bir gök taşı (meteorit) üzerinde yaptıkları analizlerde, meteoritin Güneş'ten de eski organik maddeler içerdiğini tespit ettiler.

Böylesi bir maddenin Dünya'da yaşamın gelişiminde hayati rol oynadığı tezi üzerinde duran bilim insanları, meteoritin yapısındaki materyalin büyük bölümünün Güneş Sistemi ile aynı yaşta, ancak gök taşındaki mikroskobik organik "damlacıkların" çok daha eski olduğunu belirlediler.

NASA'nın Texas eyaleti Houston kentindeki Johnson uzay merkezinden Scott Messenger, organik maddenin meteorit doğduğunda muhtemelen oluşmadığını, zira Güneş Sistemi'nin o sırada yaşama olanak vermeyecek derecede çok soğuk olduğunu belirterek, "yaratık" maddenin Güneş Sistemi'nin dışından gelmesinin olası olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Tagish Gölü'nde bulunan gök taşının çok iyi korunmuş durumda olmasından ötürü farklı bir özellik taşıdığını belirten bilim adamları, dilimlere ayırdıkları meteoritin elektron mikroskobuyla incelenmesinde, "geniş çapta karbon, hidrojen, nitrojen ve oksijen" içeren "damlacıkları" tespit ettiklerini kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!