"Uyuşturucuyla Mücadele Çalıştayı" başladı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuyla Mücadele Çalıştayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 13:26

Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan ve Ürdün uyuşturucuyla mücadele birim başkanları ve uzmanlarının katıldığı “1. Uyuşturucu ile Mücadele Bölgesel Çalıştayı”, İstanbul'da başladı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek, çalıştayın açılışında, sentetik uyuşturucuyla çok ciddi bir şekilde ve bölge ülkeleriyle işbirliği içinde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu 5 ülkenin sentetik uyuşturuculara açık bir bölge olduğuna dikkati çeken Pek, sentetik uyuşturucunun daha çok Türkiye üzerinden, batıdan doğuya geçtiğini ve birlikte mücadele edilmesi durumunda daha kolay üstesinden gelineceğini belirtti.

Sentetik uyuşturucuyla mücadelede tecrübeleri paylaşmanın ve birlikte çalışmanın önemine dikkati çeken Ahmet Pek, “Bu coğrafyada, bizim alanımızla ilgili rahat etmek mümkün değil. Bunun için birlikte çalışmak lazım” dedi.

Katılımcıların kendi aralarında ikili işbirliği içinde olduklarını ifade eden Pek, çalıştayın edinilen tecrübelerin ortak bir havuzda toplanması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Bilim ve teknolojinin paylaşımının da mutlaka yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Pek, 2000 yılından itibaren Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi'nde 63 farklı ülkenin, binlerce kanun uygulayıcısına eğitim verildiğine vurgu yaptı.

KATILIMCI ÜLKE TEMSİLCİLERİNİN KONUŞMALARI

Lübnan Kriminal Polis Başkanı Elias Abou Khalil de ülkelerinin bu konuda sınır ülkelerle işbirliği içinde mücadele ettiklerini ve kendi topraklarında yetiştirilen uyuşturucu konusunda da etkili bir şekilde mücadele verdiklerini ifade etti.

Ürdün Uyuşturucu ile Mücadele Genel Müdürü Mohannad Abdel-Rahman Alattar da hızlı bilgi aktarımının önemine değinerek, Asya ile Avrupa arasındaki bilgi alışverişinin iyi takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Arz kadar talebin de engellenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Alattar, uyuşturucu ticaretinin engellenmesi konusunda mücadelenin şimdiye kadar bitirilemediğini, ancak bu maddenin ticaretinin azaltılmasını umduğunu söyledi.

Suudi Arabistan ve Suriye uyuşturucu ile mücadele genel müdürleri de işbirliğinin ve bilgi aktarımının uyuşturucuyla mücadelede oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek, Lübnan Kriminal Polis Başkanı Elias Abou Khalil, Suriye Uyuşturucu ile Mücadele Genel Müdürü Ahmed Mohamed Hamzeh-Aliory, Suudi Arabistan Uyuşturucu ile Mücadele Genel Müdürü Othman Bin Nasser Almohrej ve Ürdün Uyuşturucu ile Mücadele Genel Müdürü Mohannad Abdel-Rahman Alattar'ın başkanlık yaptığı heyetlerin katıldığı çalıştay, 17 Haziranda sona erecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!