‘Uyuşturucu sorununu marjinalleştireceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Uyuşturucu sorununu marjinalleştireceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:25

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, uyuşturucu ile mücadelede yeni yapılanmaya gidildiğini açıkladı. 1’inci Uyuşturucu ile Mücadele Şûrası’nda uyuşturucuyla mücadele sürecini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘HARİTA ÇIKARILACAK’

“Veriler, Türkiye’de kullanımın yüzde 2.7 olduğunu gösteriyor. İstatistiklere yansımayan başka bir resim var mı? Bu rakam Avrupa’ya göre düşük görüp rehavete kapılırsak ciddi bir boyuta ulaştığında önüne geçemeyiz. Araştırma merkezlerimizin sayısını artıracağız. Türkiye’nin uyuşturucu haritasını çıkartacağız.”

‘KULLANIM YAŞI 15’

“Toplumsal bilinci teşvik etmek gerekir. Bunun da en önemli adımı okul merkezli çalışmalar. En fazla kullanan yaş 15-24 yaş aralığı. Onun için de okul ve çevresinde tedbirleri artıracağız. Okul önünde, duvar dibinde satıcılardan tutun da kantin işletmelerine kadar koruma tedbirleri var.”

‘STK’LARA DA GÖREV’

“Anne ve babalarımız böyle bir sorunla karşılaştığında uzmanına başvuracaklar. STK’larımız, Yeşilay’ın harekete geçmelerini istiyor ve STK’ların koruyucu anlamda hükümetimizin yanında omuz omuza paydaş olarak çalışmalarını rica ediyoruz.”

‘EN ZARARLI TERÖRİST’

Haberin Devamı

“Çocuklarımızı korurken bunu rant haline dönüştürenlere karşı en kararlı mücadeleyi vereceğiz. Bir network var karşımızda. Üreticilerin de kaynağı var, aktarıcısı var, farklı maddelere göre tespit edilmiş unsurları var. Uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı teröristlerdir ve terör muamelesi göreceklerdir.”

‘SATICI OLUP ÇIKILIYOR’

“Virane ve metruk alanların boşaltılması temel hedefimiz. İçeri kullanıp da giren biri, cezaevinden uyuşturucu satıcısı olarak çıkabiliyor. Adalet Bakanlığı’mızla ciddi bir çalışma sürdüreceğiz. Nihai hedefimiz bu sorunu marjinalleştirmek. Hedefimiz 2023. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında nesillerimizi geleceğimizi her türlü tehditten koruyarak en iyi şekilde geleceğe hazırlamak.”

‘Gençlik timleri geliyor’

BAŞBAKAN Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadelede mahallelere kadar inileceğini belirterek şunları söyledi: “Danışma hattı kuruyoruz, 24 saat hizmet verecek. Narkotimler göreve hazır. Kısa süre sonra başlayacaklar. AMATEM ve diğer kurumlarda kapasiteyi artırıyoruz. ‘Şura İzleme Komitesi’ oluşturmak istiyoruz. Mahallelere kadar uyuşturucu ile mücadele edecek gönüllü gençlik timleri oluşturulacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!