Uyuşturucu kaçakçılarına darbe

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu kaçakçılarına darbe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2010 19:49

Edirne'de, polisin düzenlediği 3 ayrı operasyonda ele geçirilen 54 kilo 662 gram eroinle ilgili aranan 4 kişi, Ankara'da yakalandı.

Haberin Devamı

Edirne'ye getirilip mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önce de 4 kişinin tutuklandığı olaylarla ilgili 9 kişi daha aranıyor.
Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 16 Nisan 2008 günü, yurt dışına çıkış yapmak üzere Pazarkule Sınır Kapısı'na gelen A.D. yönetimindeki Yunan plakalı otomobilde 21 kilo 902 gram, 25 Nisan 2008 günü ise İpsala Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan D.Z. yönetimindeki Yunan plakalı otomobilde ise 15 kilo 200 gram eroin ele geçirdi. Şüpheli 2 sürücü tutuklandı.

Soruşturmayı gizlilik içerisinde yürüten Edirne polisi, bu iki olayda kuryelik yaptığı belirlenen Türk uyruklu A.M. ve E.B.'nin, Ankara’daki Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’nde tamirhanesi bulunan E.K. ve kardeşleri T.K., B.K. ve Y.K.'nın, içinde eroin bulunan otomobillere özel zula bölümleri yaptığını ve bu otomobillerin de E.K. tarafından İstanbul’a götürüldüğünü belirledi. Ayrıca ekipler, E.K. ile A.M. ve E.B.’nin eroinleri N.G., S.P., A.G., S.A., F.A., F.A. ve D.Ç.'den temin ettiğini tespit etti.Soruşturmayı yürüten ekip, 15 Mart 2009 günü Pazarkule Sınır Kapısı’na gelen V.S. yönetimindeki Yunan plakalı otomobilde yapılan aramada özel zula bölümünde 14 kilo 560 gram eroin ele geçirdi ve gözaltına alınan V.S. ve yanındaki arkadaşı X.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında örgüt üyesi bazı kişilerin yurt dışında bulunduklarından dolayı operasyon beklemeye alındı ve aranan bazı kişilerin ülkeye giriş yaptığının belirlenmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Bunun üzerine B.K., E.K., Y.K. ve T.K. Ankara'da gözaltına alındı. Ardından Edirne’ye getirilen 4 şüpheli, ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili olarak, A.M., E.B., N.G., S.P., A.G., S.A., F.A., F.A. ve D.Ç. aranıyor. Soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!