Uyku mu seks mi

Güncelleme Tarihi:

Uyku mu seks mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 17:18

“Sizi bekleyen işlerin ağırlığı altında kimi zaman eziliyor, bunalıyorsanız; aileniz, arkadaşlarınız veya meslektaşlarınızla ilişkiniz, olmasını istediğiniz kadar iyi değilse; ayrıca biraz kilo vermek istiyorsanız bu kitap sizin için biçilmiş kaftan.” Hilly Janes ‘Hayatınızı değiştirecek 120 karar: Sütlü mü Köpüklü mü’ kitabını böyle tanıtıyor. Denemekten ne çıkar diyorsanız buyrun okuyun.

Haberin Devamı

Uyku mu seks mi

 

Uyku mu seks mi

 

 

Bu kararlar hayatınızı kolaylaştıracak

 

“Sizi bekleyen işlerin ağırlığı altında kimi zaman eziliyor, bunalıyorsanız; aileniz, arkadaşlarınız veya meslektaşlarınızla ilişkiniz, olmasını istediğiniz kadar iyi değilse; ayrıca biraz kilo vermek istiyorsanız bu kitap sizin için biçilmiş kaftan.” Hilly Janes ‘Hayatınızı değiştirecek 120 karar: Sütlü mü Köpüklü mü’ kitabını böyle tanıtıyor. Denemekten ne çıkar diyorsanız buyrun okuyun. 

Haberin Devamı

Hilly Janes, bir gazeteci. Bu kitabı yazarken çok araştırma yaptığını söylüyor. Ve çok şey öğrendiğini... Örneğin şekerli yiyeceklerden kesinti yapıyor artık. Daha az alkol alıyor ve e-mail kutusunun hayatını kontrol etmesine müsaade etmiyor. Bize de tavsiyeleri var. İşte onlardan 20’si:

 

Evet mi demeli, hayır mı?


İnsanların ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmak elbetteki önemli ama bedeli kendi ihtiyaçlarınız olmadığı sürece. “Kusura bakmayın toplantıya gelemeyeceğim ama istediğiniz raporu bu akşama yetiştirebileceğim.” Bu; önceliklerinizi belirlemeniz ve patronunuza gönülsüz görünmemeniz için iyi bir tekniktir.


 Yanıt: Kibarca “Hayır” demeli

 


Çay ve kahveyi sadece kendine mi yapmalı, herkese mi?


İş arkadaşlarınıza arada bir çay-kahve getirmek şüphesiz güzel bir şeydir ama bunu çok fazla yapıyor ve karşılık vermeyenlere içerliyorsanız, acaba amacınız takdir edildiğinizi hissetmek olabilir mi?


 

Yanıt: Kendine

 

Toplantı mı bağımsız çalışma mı?

Haberin Devamı


Yapılan deneyler, kendi başına çalışanların gruplar halinde çalışanlara kıyasla daha kaliteli fikirler ürettiğini gösteriyor. Toplantının amacı katılımcıları gidişattan haberdar etmekse bu e-posta ya da telefonla daha etkili yapılamaz mı?

 

Yanıt: Bağımsız çalışma

 

Zorlu e postalar: Hemen mi yanıtlanmalı, sonra mı?


E-posta gönderme dürtünüzü kontrol altına almanın yollarından biri, kafanızın içinde “Bunu göndermem doğru mu” diye soran sesi dinlemektir. Yanıt büyük olasılıkla “Hayır” olacaktır. Güvendiğiniz bir iş arkadaşınıza mesajı okuyup size fikrini söylemesini isteyebilirsiniz ya da e-postaları gecikmeli gönderebilen ve gönderdikten sonra geri alabilen bir program kullanabilirsiniz.


 

Yanıt: Sonra.

 

Haberin Devamı

İlk randevu içki mi, akşam yemeği mi?


İlişki danışmanları tanımadığınız biriyle ilk defa çıktığınızda yemeğe gitmekten kaçınmanız konusunda hemfikir. Genel tavsiye görüşmeyi kısa tutma yönünde. Danışmanlar kadınların normalde gittikleri bir bar gibi aşina oldukları mekânlarda buluşmalarını ve bir arkadaşlarına gittikleri yeri ve kaçta eve döneceklerini söylemelerini öneriyor.


 

Yanıt: İçki

 

Dokunmalı mı dokunmamalı mı?


Bazı deneyler birinden bir şey isteyenlerin, istedikleri kişiye dokunmaları halinde istediklerini almalarının daha olası olduğunu gösteriyor. Birini çekici buluyorsanız koluna şöyle bir dokunmak size epey yol aldırabilir. Tabii işlerin ters gitme olasılığı da var, bu yüzden temkinli olun.


 

Yanıt: Dokunmalı

 

Haberin Devamı

Kahvaltıda gevrek mi yumurta mı?


Gevrek bol miktarda şeker içerebilir. Gevreği seçerseniz ilave şekeri olmayan tam buğdaylı çeşidinden şaşmayın. Ya da tüm bu dedektiflik işlerinden kurtulun. Yumurta düşük kalorili, proteinden yana zengin, besleyici bir besindir.


 

Yanıt: Yumurta.


Sütlü mü köpüklü mü?


İtalyanca’da süt anlamına gelen Latte’de, Cappuccino’dan çok daha fazla süt vardır. Az sütlü Americano ya da Macchiato ise daha az süt içerir. Süt elbetteki besleyici bir içecektir ama büyük boy, tatlandırılmış sütlü kahvelerin öyle olmadığı kesin.


 

Yanıt: Köpüklü


Bir kutu diyet içecek mi bir parçalı çikolata mı ?


Amacınız kafeinle canlanmaksa bir diyet koladaki miktar küçük bir çubuk bitter çikolatayla hemen hemen aynıdır. Diyet kolanın hiçbir besleyici değeri olmadığından kalorisi de neredeyse yoktur. Çikolata ise şeker ve doymuş yağ içerdiği için kilosuna dikkat edenlere önerilmesi zordur ama yağ daha uzun süre tok tutar.

 

Yanıt: Çikolata

Haberin Devamı


Mideyi tutması için sandviç mi yemeli yoğurt mu?


Süt ürünlerinin içindeki yağlar yavaş sindirildiğinden süt ve yoğurt sandviçten daha uzun süre tok tutar. Probiyotik yoğurtlar sindirime yardımcı bile olur.


 

Yanıt: Süt ve yoğurt


Kuruyemiş mi cips mi?


İkisi de yağlıdır elbette, barda satılmalarının nedeni de budur. Susattıkları için daha çok içmenizi sağlarlar. Bir paket cipste yaklaşık 0.4, yer fıstığında ise 0.6 gr tuz vardır.


 

Yanıt: Cips

 

Makarna mı, pizza mı?


Makarna özellikle porsiyonu büyük değilse, şef zeytinyağını ölçülü tuttuysa ve yanında bolca domates sosu, sebze ve yağsız protein varsa çok sağlıklı bir yemek olabilir. Ama pizza tabanı yüzünden ağırlıklı olarak nişastadan, peynirli malzemesi yüzünden de yağdan meydana gelir. Et gibi ilave malzemeler eklemeniz halinde ise kalori ve yağ oranı aniden fırlar.


 

  Yanıt: Makarna

 

Az yağlı mı, light mı?


Söz konusu peynir gibi bol yağlı bir ürünse light olan çeşidi bile yüksek miktarda kalori içerebilir. Ayrıca bir markanın light’ı bir diğerinin standardıyla eşit miktarda yağ veya kalori içerebilir. Light etiketini okumakla uğraşmak istemiyorsanız az ibaresini arayın. Ancak üreticilerin genelde lezzeti artırmak için yağın yerine şeker koyduklarını da unutmayın.


 

Yanıt: Az yağlı

Son kullanma tarihi mi, tarihinden önce tüketilmeli mi?


‘Önce tüketilmeli’ etiketi tüketiciye gıdanın hâlâ güvenle yenebilecek olsa da artık en iyi durumda olmadığı tarihi göstermeye yarar. ‘Son kullanma tarihi’ etiketiyse tüketiciye gıdanın tüketiminin artık güvenli olmadığı tarihi gösterir.


 

Yanıt: Son kullanma tarihi

Dondurulmuş mu soğutulmuş mu?


Dondurucuya istiflenmiş kutular dolusu yiyecek, soğutulmuş muadilleri kadar iştah kabartıcı görünmeyebilir ama soğutulmuş hazır yemekler kimi zaman dondurularak muhafaza edilenlere kıyasla daha fazla katkı maddesi ve kıvam arttırıcı içerir.


 

Yanıt: Dondurulmuş


Gece mi banyo yapmalı sabah mı?


Bilimciler uykuya dalmak için en uygun oda ısısının 20-24 derece olması ama gece boyunca serinlememiz gerektiğini ve bunun için de yaklaşık 17 derecenin ideal olduğunu düşünüyor. Bu durumda sıcak banyo yapmak akla yatkın görünmese de banyo aslında serinleme sürecine yardımcı olur. Çünkü banyodan çıktığınız anda sıcaklığımız hızla düşer. Sıcak bir banyo için yatma vaktinden bir saat kadar öncesi idealdir.


 

Yanıt: Gece


Seks mi yapmalı, uyumalı mı?


İş ve çocuk yetiştirme arasında gidip gelen çiftlerin çoğu zaman sekse ayıracak ne vakitleri kalır, ne enerjileri. Seks yapmayan çiftler daha çok tartışır, kendilerini stresli, değersiz hisseder ve kendilerine verdikleri değer azalır.


 

Yanıt: Seks yapmalı

 

Uykusuzluk: Yatakta mı kalmalı, kalkmalı mı?


Düzenli aralıklarla uyumakta veya yeniden uykuya dalmakta zorlanmaya başlarsanız bu konuda kaygılanmanız durumu daha da kötüleştirir. Bu yüzden beyninizi fazlaca uyarmadan dikkatinizi odaklayabileceğiniz bir şeyler bulmanız en iyisidir. Derin nefes alıp vermek, güzel bir bahçede hayali tur atmak…


 

Yanıt: Kalkmalı


Bir şey mi almalı, bir şey mi yapmalı?


Yapılan araştırmalar, insanlardan bir eşya satın almayla keyifli bir deneyimin yarattığı iyi hisleri karşılaştırmaları istendiğinde keyifli deneyimin tartışmasız galip çıktığını gösteriyor. Dolayısıyla yeni bir CD almakla konsere gitmek arasında tercih yapmanız gerekiyorsa konsere gidin.



Yanıt: Bir şey yapmalı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!