Uydulu takip

Güncelleme Tarihi:

Uydulu takip
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da Servisçiler Odası tarafından devreye sokulan bir sistemle öğrenci araçlarının güzergahları uydu aracılığıyla takip edilebilecek...

ANTALYA Servisciler Odası'nın, servisleri uydudan takip etmeye yarayan yeni sistemi basına tanıtıldı. Türkiye'de ilk kez uygulanan datamobil sistemiyle oda yönetimi ve emniyet teşkilatı, servislerin nerede olduğunu anında görebilecek. Ayrıca, servis şoförü 5 dakikadan fazla bekler, hız sınırını aşar veya güzergahını değiştirirse, merkeze anında rapor edilecek.

DENEME BAŞARILI

Servisçiler Odası Başkanı Şefik Sümer, ‘‘Özellikle ilköğretim ve anaokulu servislerinden şikayet geliyordu. Çocuklar küçük olduğu için araçların gecikmesi aileleri endişlendiriyordu. Bu nedenle sistemi ilk olarak küçük öğrencilerini taşıyan 250 servise takacağız. Deneme amacıyla 4 araca taktık’’ dedi.

NASIL İŞLİYOR?

Sistemin işleyişini anlatan Sümer, ‘‘Araçlara 600 dolar maliyetli bir verici takılacak. Odamıza kurulacak internet sitesinde şehrin haritası yeralacak. Servisteki verici sayesinde bu harita üzerinde aracın şehrin neresinde olduğunu görebileceğiz. Sistem emniyette de olacak. Emniyet, bizim sitemize girerek aracın nerede olduğunu görebilecek’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!