Uydu anteni taşıyan kamyonda 85 kilo eroin

Güncelleme Tarihi:

Uydu anteni taşıyan kamyonda 85 kilo eroin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2008 12:35

GAZİANTEP polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 85 kilo 430 gram eroin ele geçirildi. Uydu anteni taşıyan kamyonun gizli bölmesindeki uyuşturucuyu, özel eğitimli köpekler ‘Kumpas’ ve ‘Elit’ ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Hakkari’den İstanbul’a, buradan da Avrupa ülkelerine götürülmek üzere uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarını alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, ‘Sahra 27’ adlı operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri, 42 yaşındaki Kazım Can yönetimindeki uydu anteni taşıyan 02 KF 794 plakalı kamyonu takibe aldı. Kamyonu İpekyolu üzerinde durduran ekip, ‘Kumpas’ ve ‘Elit’ adlı özel eğitimli narkotik köpeklerin de yardımı ile ile araçta arama yaptı. Köpeklerin yoğunlaştığı tavanındaki gizli bölmelerde 85 kilo 430 gram eroin bulundu. Kamyonun şoförü gözaltına alındı. Uyuşturucuyla bağlantısı olan 3 kişi ise aranıyor.

Operasyonla ilgili bilgi veren Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, uyuşturucunun Avrupa ülkelerindeki değerinin yaklaşık 3 milyon Euro olduğunu belirtti. Yılmaz, uyuşturucu operasyonlarının süreceğini ve Gaziantep’te bu yılın ilk 3 ayında düzenlenen operasyonlarda 194 kişinin yakalandığını, bunlardan 46’sının tutuklandığını söyledi. Toplantıda, uyuşturucunun yerini bulan narkotik köpekleri Kumpas ve Elit'e, ele geçen eroinin önünde gazetecilere poz verdirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!