Uyarıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Uyarıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Otellerin güvenlik çemberleri delik deşik

Turizm sezonunun açılışına kısa süre kala Hürriyet ekipleri 5 yıldızlı otellerin güvenlik tedbirlerini gözden geçirdi. Sonuç, endişe verici ve üzücü.

Bir kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı Ankara Hilton'daki silahlı çatışma sonrası, Antalya'daki süper otellerin güvenlik önlemlerinin ne seviyede olduğunu basit bir denemeyle ölçmek istedik. Turizm sezonu öncesi tatsız tablolarla karşılaştık.

Bir soran bile olmadı

Gazetemİzde görevli bir arkadaşımız, taşıma ruhsatlı tabancasını alıp kent merkezindeki 7 tane 5 yıldızlı otele tek tek girdi ve gezdi. Sonuç ise tam bir facia. Hiç bir otelde arkadaşımıza, belindeki silahla nereye gittiğini soran bile olmadı.

Kontrol cihazı yoktu

5 yıldızlı otellerden Ofo, Club Hotel Sera, Talya ve Sheraton Voyager'in kapısında X-Ray cihazının olmadığı dikkat çekerken, Adonis Hotel'de elinde dedektörle görev yapan güvenlik elemanı ise maalesef otele giriş çıkış yapanların üzerini arama gereği bile duymadı.

Elimizi kolumuzu sallayarak

İşte Antalya’daki 5 yıldızlı otellerden birinin giriş kapısı DHA muhabirleri ellerini kollarını sallayarak bu kapıdan içeri giriyor. Birinin belinde ruhsatlı da olsa dolu bir silah var.

5 yıldızlı komedi

TÜRK turizminin başkenti Antalya'daki 5 yıldızlı otellerin güvenliği Allah'a emanet. Bir arkadaşımız, güvenlik görevlilerinin ve dedektörlü kapıların bulunduğu turistik otellerimizin güvenliğini, belinde tabancasıyla test etti.

Ve gördük ki, kötü niyetli kişiler de bu anlı şanlı otellerimizin kapısından elini kolunu sallaya sallaya girebiliyor. İşte 5 yıldızlı otellerimiz ve güvenlik önlemleri (!)..

Adonis Hotel

Adonis Hotel'in kapısında elinde dedektör bulunan bir güvenlik görevlisi duruyordu. Arkadaşımızdan önce içeriye girdiğimizde, taktiğimizin tutmayacağını zannettik. Ancak, arkadaşımız, belindeki silahla elini kolunu sallayarak içeriye girdi ve ana lobiye kadar yürüdü. Burada otelin adını aldığı Yunan mitoloji kahramanı Adonis heykelinin önünde belindeki silahıyla poz verdi.

Dedeman Hotel

Bizi en çok şaşırtan yer. Kapıda X-Ray cihazı ve güvenlik görevlisi vardı. Arkadaşımızın farkedileceğine kesin gözüyle bakıyorduk. X-Ray cihazına gelen arkadaşımız elindeki cep telefonunu güvenlikçiye verdi, sonra da belindeki silahla cihazdan geçti. Cihaz sinyal vermedi. Asansöre yürüyen arkadaşımız, odaların bulunduğu bölüme kadar çıktı ve uzun süre otelde dolaştı.

Ofo Hotel

Güvenlik elemanları giriş kapısında beklemesine rağmen hiçbir müdahalede bulunmadılar. Belinde silah bulunan arkadaşımız güvenlik görevlilerinin önünden geçip lobiye girdi. Kafetaryaya kadar giden, katlara çıkılan asansörün önüne geçen arkadaşımız, Lobi Bar'da bir süre oturdu. Hiçbir görevli arkadaşımızın belinde uluorta duran tabancayı kimse farketmedi.

Club Hotel Sera

Güvenlik elemanları araç girişinde kaldığı için arkadaşımız yaya olarak gelip otel kapısından girdiğinde sadece belboylarla karşılaştı. Birkaç adım sonra resepsiyonun önünden geçerken görevlilerin dikkatini bile çekmedi. Girişteki lobinin sonundan bahçeye açılan kapıya ulaşıp havuzun olduğu bahçeye girdi. Birçok turist havuzda güneşlenirken, belinde silah bulunan arkadaşımız aralarında dolaştı, poz verdi.

Sheraton Voyager

Sheraton Voyager'daki deneme sırasında da kapıda birçok güvenlik görevlisi vardı. Döner kapıdan içeriye giren arkadaşımız, hiçbir engellemeyle karşılaşmadan alt kata indi ve buradaki kapıdan bahçeye geçti. Bir süre bahçede yürüyen arkadaşımız, havuz bölümüne geldi. Burada belinde görülebilen silahı ile güneşlenen turistleri izledi. Hiçbir görevli, bu kişinin tehlikeli olup olmadığını aklına bile getirmedi.

Talya Hotel

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli Talya'da da durum diğerlerinden farklı değildi. Kapıda güvenlik görevlileri olmasına rağmen, arkadaşımız hiçbir engelleme ve aramayla karşılaşmadan içeriye girdi ve bir süre lobide dolaştı. Daha sonra lobideki bara gitti ve belindeki silah belirgin bir şekilde uzun süre oturdu. Bu arada yanından geçen görevliler, durumun farkına bile varmadı.

Falez Hotel

Otelin giriş kapısının hemen solundaki sanat galerisinde sergi açılışı olduğu için tam bir karmaşa yaşanıyordu. Güvenlik görevlileri X-Ray cihazı olan kapıdan girenleri dikkatle izliyorlar, ancak yoğunluk nedeniyle cihaz sinyal verse bile müdahale edemiyorlardı. Arkadaşımız girdiğinde de cihaz sinyal verdi. Önce tereddüt eden güvenlikçi, son anda önüne geçti ve üzerinde metal olup olmadığını sordu. Arkadaşımız elindeki anahtarları gösterince de geçmesine izin verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!