Üvey çocukları aleyhine dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Üvey çocukları aleyhine dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

MHP Lideri Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından başlayan siyasi ve özel mirasını paylaşma kavgası bitmek bilmiyor. Şimdi de Türkeş'in eşi Seval Türkeş, babalarının paralarını gasp ettiğini iddia eden, aralarında Tuğrul Türkeş'in de bulunduğu 5 üvey çocuğu ve avukatları aleyhine 2 milyar liralık tazminat davası açtı.

Seval Türkeş, Türkeş'in ilk eşinden olma çocukları, Tuğrul Türkeş, Ayzıt Türkeş (Hal), Prof. Dr. Umay Türkeş (Günay), Selcen Türkeş (Homriş), Sevenbige Türkeş (Saraç) ve avukatları Lale Cander'le bundan böyle mahkemede karşı karşıya gelecek.

Seval Türkeş'in avukatı Ebru Tarakçı, asıl hedeflerinin yalan-yanlış ifadelerle kamuoyunu yanıltan, Türkeş'in ilk eşinden olma çocuklarının avukatı Lale Cander olduğunu belirterek, kendisini avukatlık kanununa aykırı davrandığı gerekçesiyle Ankara Barosu aracılığıyla bağlı bulunduğu İstanbul Barosu'na şikayet ettiğini bildirdi.

Bu arada, beş üvey çocuğu adına gazete ve televizyonlara açıklama yapan Lale Cander'in, Seval Türkeş'i kardeşi Zafer Günler ile birlikte Türkeş'in öldüğü gece MHP Genel Merkezi'ne giderek makam odasındaki özel kasayı ve paraları gasp etmekle suçlamasına çok kızan Seval Türkeş, Av. Ebru Tarakçı aracılığıyla ‘‘masumiyeti ve şerefi için'' 2 milyarlık tazminat davası açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!