UÜ rektör adaylığı seçiminde en çok oy Kamil Dilek'e

Güncelleme Tarihi:

UÜ rektör adaylığı seçiminde en çok oy Kamil Dileke
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 19:03

ULUDAĞ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz’in ölümünün ardından yeni rektör adaylarını belirlemek amacıyla yapılan seçimlerde en çok oyu Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Dilek aldı.

Haberin Devamı

UÜ’de rektör adaylarının belirlendiği seçimde, iki sandıkta oy kullanıldı. Seçimlerde, adaylığını açıklamamış profesörlere de oy verilebilmesine imkan tanımak için ad ve soyadın yazılacağı boş sütunun bulunduğu mühürlü birleşik oy pusulası kullanıldı. Birden fazla adayın işaretlendiği oy pusulaları ile profesör olmayanların yazıldığı oy pusulaları geçersiz sayıldı. Toplam 874 öğretim üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu üniversitede, 841 öğretim üyesi sandığa gelerek oyunu kullandı. 7 oy geçersiz kabul edilirken, 9 oy da boş çıktı.

Seçimlerde Prof. Dr. Kamil Dilek 341, Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay 183, Prof. Dr. Mahmut Yavuz 150, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay 143 oy aldı. Seçim öncesinde adaylık açıklamasında bulunmayan Prof. Dr. Şahin Sırmalı, Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz, Prof. Dr. Mehmet Tasmacı, Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen, Prof. Dr. Oktay Gözü, Prof. Dr. Cengiz Gebitekin, Prof. Dr. Naci Cangül, Prof. Dr. Muhittin Can’a da 1’er oy çıktı.

Seçimle belirlenen altı kişilik liste, en geç 7 Mart Pazartesi günü Rektörlük tarafından YÖK’e gönderilecek. YÖK, yaptığı değerlendirmenin ardından altı kişilik listeyi üçe indirecek ve 21 Mart günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunacak. Cumhurbaşkanı Gül, üç adaydan birini Uludağ Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!