Üstgeçit manyağı

Güncelleme Tarihi:

Üstgeçit manyağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2004 10:01

Yaya üstgeçidinden atılan tuğla, hareket halindeki şehirlerarası yolcu otobüsünün ön koltuğunda oturan bir yolcunun kaburga kemiklerini kırdı. Tuğla şoföre gelseydi, facia yaşanabilirdi.

KORKUNÇ olay dün İstanbul Anadolu Yakası’nda meydana geldi. Üstün Erçelik Seyahat’e ait 67 LZ 414 plakalı yolcu otobüsü Zonguldak Ereğli’ye gitmek üzere saat 24.00’te Bayrampaşa’daki İstanbul Büyük Otogarı’ndan yola çıktı. Anadolu Yakası’ndaki yolcularını Harem’den alan şoför Rahmi Aydın, dün saat 02.00 sıralarında O-1 Karayolu’na girdi.

Camı ok gibi deldi

Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Koşuyolu’nu İbrahimağa Mahallesi’ne bağlayan yaya üst geçidinden elindeki tuğlayı içinde 30 yolcunun bulunduğu otobüse fırlattı. Tuğla büyük bir hızla yaya köprüsünün altından geçen otobüsün ön sağ camına isabet etti. İkiye bölünen tuğla, eşi Nazmiye Değer ile yolculuk yapan Şaban Değer’in (54) göğsüne çarptı.

Şoföre gelebilirdi

Şoförün sadece bir metre uzağında oturan Değer’in, olaydan sonra kaldırıldığı Göztepe SSK Hastanesi’nde kaburgalarının kırıldığı belirlendi. Olayın uluslararası yolda meydana geldiğine ve altından da başka bir yolun geçtiğine dikkat çeken bir trafik polisi ‘Tuğla şoföre isabet etseydi otobüs kontrolden çıkıp alt yola düşebilirdi’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!