Ustalar, şiir şöleninde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ustalar, şiir şöleninde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2008 11:39

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen ‘1'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni', dünyaca ünlü şair, ozan, edebiyatçı ve yazarı bir araya getirdi. Usta şairler ‘Çökertme' eşliğinde şiirlerini okurken, farklı ülkelerden gelen şair ve yazarlar sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Şölenin ilk günü plaket sunumu ve açılış konuşmalarının uzaması üzerine bazı sanatseverler salonu erken terketti.

Haberin Devamı

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Şiir Komitesi tarafından 11-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘1'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni', Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'ndeki ‘şiir şöleni' ile başladı. Türkiye, KKTC, Kosova, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Ukrayna, Makedonya ve Kazakistan'dan 200 şair, edebiyatçı ve yazarı buluşturan etkinlik açılışına Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Başkanı İhsan Işık ve yaklaşık 600 sanatsever katıldı. Teknik aksaklıklar nedeniyle yaklaşık 1 saat geç başlayan şölende plaket ve teşekkür konuşmaları 2.5 saat sürdü. Kaymakam Kalkan ve Başkan Ağan'a çeşitli kurumlar tarafından 4'er plaket verildi, 40'a yakın şaire de plaket sunuldu. Giderek uzayan konuşmalardan sıkılan sanatseverler salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

Bodrum Dans Kulübü ekibinin sergilediği ‘Çökertme' ve yöresel oyunlarla gitarist İhsan Çakan'ın renk kattığı gecede usta şair ve ozanlar birbirinden güzel şiirler okudu. ‘Bodrum şiiri dünyaya açılıyor’ sloganıyla başlayan Bodrum ve Bodrum yöresi oyunları üzerine şiir yarışması da düzenlenen etkinlikte konuşan Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan tarihi kentin, Herodot, Sokrates, Karyalı Prenses, dünyanın ilk kadın amirali Artemisya, Amiral Turgut Reis, Neyzen Tevfik ve Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı gibi ünlü isimlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Kalkan, “Turizmin başkenti Bodrum'da düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri antik kentin değerlerine önemli katkıda bulunuyor. Dünyaca ünlü ustaların buluştuğu şiir şöleni ve benzeri etkinliklerin Bodrum'da kış turizmine, sanat dünyasına büyük katkısı olacağı gibi turistik kentin tarih, kültür ve sanat alanında ön plana çıkmasını sağlayacak” dedi.

İLESAM Başkanı İhsan Işık da, 2009 yılından itibaren yazar, edebiyatçı, şair ve ozanların okunan eserleriyle ilgili telif haklarından yararlanabilmeleri için yasal hazırlıkların yapıldığını ve son aşamaya gelindiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!