Usta yönetmene veda

Güncelleme Tarihi:

Usta yönetmene veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 11:27

Usta yönetmen Halit Refiğ, kendisi için düzenlenen anma töreni ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

DOSTLARI HALİT REFİĞ'İ ANLATTI

ÜNLÜ YÖNETMENE SON VEDA

YORGUN SAVAŞÇI'NIN SON GÖRÜNTÜLERİ - WEB TV

BU BİR HALİT REFİĞ FİLMİ- HAYATI

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden Halit Refiğ, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Refiğ'in cenazesi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndaki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi.

Sinema oyuncusu Müjde Ar ile birlikte camiye gelen Halit Refiğ'in eşi Gülper Refiğ, taziyeleri kabul etti. Son derece üzgün olan ve ayakta durmakta zorlanan Gülper Refiğ, oturduğu bankta sık sık yakasına taktığı eşinin fotoğrafına bakarak, okşadı ve ağladı.

Törene, Halit Refiğ'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra sanat dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Törene katılanlar arasında Fatma Girik, Türkan Şoray, Yıldız Kenter, Fikret Hakan, Perihan Savaş, Çolpan İlhan, Sibel Turnagöl, Orhan Gencebay, Altan Erkekli, Kıvanç Tatlıtuğ, Korhan Abay, Göksel Arsoy, Vedat Türkali, Umur Bugay, Türker İnanoğlu, Nuri Alço, Ercan Karakaş, Osman Wöber, Gülşen Bubikoğlu, Şahnaz Çakıralp, Ertem Eğilmez ve Yaşar Alptekin ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yer aldı.

Refiğ'in tabutu öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde cenaze arabasına konuldu. Yönetmen Refiğ, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Törene, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi.İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden Halit Refiğ, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderd

Haberin Devamı

 Başbakan Erdoğan'dan ve Cumhuraşkanı Gül'den taziye

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Unutulmaz filmleriyle yurt içinde ve yurt dışında birçok ödül kazanan Halit Refiğ, başarılı çalışmaları, düşünceleri ve makaleleriyle sinemaya gönül verenlere yol göstermeye devam edecektir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Halit Refiğ, usta yönetmenliği ile olduğu kadar, öncülük ettiği Ulusal Sinema akımıyla, bir sinema kuramcısı ve düşünce adamı olarak da kültür ve sanatımızda kalıcı izler bırakmış, sinemamızın gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur” dedi. Erdoğan, yönetmen ve düşünce adamı Halit Refiğ'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Son kez "Ustalara Saygı" gecesine katılmıştı

Bir süre önce kendisi için organize edilen “Ustalara Saygı” gecesinde yaptığı konuşmada, 1960'lı yıllardan bu yana emek verdiği Türk sinemasının hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Refiğ, hayatındaki her şeyi sinemaya borçlu olduğunu anlatarak, Türk sineması adına daha yapılacak çok şey olduğunu dile getirmişti.

Haberin Devamı

Antalya'dan cenaze için uçak kaldırılmadı

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali için Antalya'da bulunan sanatçılar, yönetmen Halit Refiğ'in İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde yapılacak cenaze töreni için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel uçak tahsis edilmesini istemedi. Anma törenine ve cenaze törenine katılmak isteyen sanatçılar kendi imkanlarıyla katıldılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!