Usta sanatçı Ülkü Ülker hayatını kaybetti! Ülkü Ülker kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Usta sanatçı Ülkü Ülker hayatını kaybetti Ülkü Ülker kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 12:11

Yeşilçam'ın usta oyuncularından olan Ülkü Ülker’den kötü haber geldi. Sevilen sanatçının Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğü ve 31 Ocak 2016 Pazar günü hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Peki, Ülkü Ülker kimdir? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Bir süredir tedavi gören Yeşilçam sanatçısı Ülkü Ülker geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybetti. Ülkü Ülker’in ölüm haberi Onur Akay tarafından twitter hesabından duyuruldu. Onur Akay, Ülkü Ülker’in ölümüyle alakalı şu ifadelere yer verdi; “Ölüm haberlerini hep benden duyuyorsunuz diye bu sefer yazmadım. Ancak duyulmayınca içime hicran oldu ve bugün yazmak istedim. Yeşilçam’ın usta oyuncularından Ülkü Ülker’i 31 Ocak 2016 Pazar günü kaybettik ve Ümraniye merkez Camii’nden 1 Şubat ikindi namazı sonrası Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedildi. Mekanı cennet olsun inşallah.”

ÜLKÜ ÜLKER KİMDİR?

1950 senesinde hayata gözlerini açan Ülkü Ülker, ilkokul öğretmenliği yaptığı sırada Ses Dergisi tarafından 1971 senesinde yapılan yarışmayı kazanarak sanat hayatına başlamıştır. Ülkü Ülker’in ilk filmi ‘Genç Kızlar Pansiyonu’ olmuştur. Öte yandan 1973 senesinde Atıf Yılmaz’ın ‘Utanç’ isimli filminde de rol alan Ülkü Ülker bu rolüyle altın koza ödülünü kazanmıştır. Sinemanın yanı sıra şan dersleri alan ve 10 sene boyunca şarkıcılık yapan Ülkü Ülker, 400’e yakın film ve dizide rol aldı.

Haberin Devamı

31 Ocak Pazar günü hayatını kaybeden Ülkü Ülker’in cenazesi 1 Şubat Pazartesi günü Ihlamurkuyu Mezarlığı'ndaki kabrine defnedilmiştir.

Ülkü Ülker’in rol aldığı son filmler;

Köprü - 2006

Beyza'nın Kadınları - 2005

Evimizin İnsanları - 2000

Gurbet Sancısı - 2000

İstanbul'da Bir Aşk - 2000

Hırsızın Oğlu - 2000

Şaşı Felek Çıkmazı - 2000

BAKMADAN GEÇME!