Urfa'dan Oxford'a selam

Güncelleme Tarihi:

Urfadan Oxforda selam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Urfa, Oxford'a değil ama İbrahim Tatlıses İlköğretim Okulu'na kavuştu. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, açılışta İbo'ya ‘‘Urfa'nın değerli yıldızı’’ diye iltifat etti. Tatlıses de Demirel'in yeniden seçilmesini diledi.

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel dün Şanlıurfa'da sanatçı İbrahim Tatlıses'in yaptırdığı 26 derslikli İbrahim Tatlıses İlköğretim Okulu'nu açtı.

Tatlıses, Cumhurbaşkanı Demirel'i havaalanında karşıladı. Kalabalık nedeniyle konvoyun arkasında kalan Tatlıses, Demirel'den sonra okula gelebildi. Elinde Türk bayrağıyla avluya giren Tatlıses, çocuklar tarafından ‘‘İbo’’ sloganlarıyla ve coşkuyla karşılandı. Açılışta ‘Tatlıses Okuluna’ adlı şiir okundu.

Şiirde ‘‘Oxford'a selam olsun/ Harran şanıyla dolsun/ Zeki çocuklar doğsun/ Tatleses Okulu'na’’ dizeleri yeraldı.

Heyecanlı olduğu dikkati çeken Tatlıses, konuşmasında yaşam öyküsünü de anlattı. Tatlıses, bir mağarada dünyaya geldiğini, babasının ciğerci olduğunu ve inşaatlarda çalıştığını da hatırlattı.

OXFORD ESPRİSİ

Tatlıses, eğitim göremeyişinin nedenlerini sıralarken, ‘‘O dönemler Urfa'da Oxford yoktu. Oxford olmadığı için ben de okumaya ilgi göstermedim. Oxford olsa okuyacaktım’’ diyerek espri de yaptı. Tatlıses, geçtiğimiz yıllarda ‘‘Urfa'da Oxford vardı da, okumadık mı’’ sözleriyle uzun süre konuşulmuştu.

Ünlü türkücü, ‘‘Değerli babamız’’ diye hitap ettiği Cumhurbaşkanı'nın bir dönem daha seçilmesini de diledi.

BİRLİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Demirel de Tatlıses'ten ‘‘Urfa'nın yetiştirdiği değerli yıldız’’ diye sözederek yaşam öyküsünün içinde okumamışlığının acısı bulunduğunu söyledi.

Tatlıses'in birlik beraberlik ve kardeşlik tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Demirel, çocuklara ‘‘Bütün bunlar kulağınıza küpe olsun. Sayın Tatlıses'e başında bulunduğum devlet ve birliğini temsil ettiğim yüce milletim adına teşekkür ederim’’ dedi.

Tatlıses'e cumhurbaşkanlığı şükran plaketi veren Demirel, daha sonra ANAP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Güneş'in yaptırdığı Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi'ni hizmete açtı. Demirel daha sonra halil İbrahim Dergahı ve Balıklıgöl'ü gezdi. Cumhurbaşkanı, Balıklıgöl'de balıklara yem verdi.

Konvoy aracı çocuk ezdi

ŞANLIURFA'da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in konvoyunda meydana gelen trafik kazasında polis aracının çarptığı 4 yaşındaki Ahmet Dulundur yaşamını yitirdi.

Kentte okul açılışları yapan Cumhurbaşkanı Demirel, saat 15.30'da Organize Sanayi Bölgesi'nden havaalimanına hareket etti. Şanlıurfa- Akçakele yoluna gelindiğinde konvoya yol açmak isteyen Bölge Trafik Müdürlüğü ekibine ait 63 A 5967 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle yol kenarındaki Ahmet Dulundur'a çarptı. Ağır yaralanan 4 yaşındaki Ahmet, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Orhan Okur kazayı öğrenir öğrenmez telsizden anons yaparak, kazada çocuklarını kaybeden Dulundur Ailesi'ne yardımcı olunmasını istedi.

Baba'dan Urfa'da icraatın içinden

İKİNCİ kez seçilememesi halinde siyasete döneceği sinyallerini veren Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Şanlıurfa'da seçim dönemlerini hatırlatan bir atmosferde halka hitap etti. Demirel, Şanlıurfa'nın bin köyüne yol, su ve elektrik getirdiğini anlattı. Şanlıurfa'ya üniversite ve fabrikalar kurulacağını vaadettiğini hatırlatan Demirel, Harran Üniversitesi'nin ve 100 fabrikanın yapıldığını söyledi. ‘‘Gaziantep'e gelen otoyol Şanlıurfa'ya da gelecek’’ vaadini de hatırlatan Demirel, Habur'a ve Diyarbakır'a kadar devam edecek olan otoyolun yapımının sürdüğünü bildirdi. Demirel şöyle devam etti:

‘‘Şanlıurfa'yı cazibe merkezlerinden biri haline getireceğiz dedik. Getirmedik mi? Dergah bir manevi ocaktır. Dergah ve etrafı düzeltilecektir dedik. Düzelttik.’’ Demirel, ‘‘Herşey değişecek, cahillik kovulacak, yerine okumuşluk gelecek. Fukaralık kovulacak yerine zenginlik gelecek. Karanlık kovulacak yerine aydınlık gelecek’’ dedi. Meydanda ‘5+5 helal olsun’, ‘Baba bizi bırakma’ pankartları dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!