Urfa'da uçak dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Urfada uçak dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yakıtı biten tek motorlu zirai ilaçlama uçağı, Şanlıurfa'nın Yenişehir Mahallesi'ne düştü. Emekli Yarbay Pilot Vedat Karamürsel'in çabasıyla aparmanlara çarpmayan uçak, kum yığınına çakıldı. Büyük bir şans eseri facianın eşiğinden dönüldü. Başından yaralanan pilotun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Şanlıurfa kent merkezi üzerinde yakıtı biten tek motorlu zirai ilaçlama uçağı, kentin Yenişehir Mahallesi'ne düştü. Pilot emekli yarbay Vedat Karamürsel'in son bir çabayla apartmanlara çarpmasını önlediği uçak, balkonları yalayarak, boş alandaki kum yığınına çakıldı. Kazadan pilot hafif sıyrıklarla kurtulurken, büyük bir şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Adana'dan dün sabah havalanan 58 yaşındaki pilot Vedat Karamürsel yönetimindeki, Hür Kanat Şirketi'nin tek motorlu ‘TC ZEY’ kuyruk numaralı zirai ilaçlama uçağı, saat 10.40'ta Şanlıurfa'ya ulaştığı sırada, henüz inişe geçmeden yakıtı bitti. Şanlıurfa Havalimanı'na pervaneler yardımıyla yetişmek isteyen pilot Karamürsel, uçağın hızla irtifa kaybetmesi üzerine bunda başarılı olamadı. Yenişehir Mahallesi üzerinde iyice alçalan uçağı, apartmanlara çarpmadan boş bir alana indirmek için büyük çaba harcayan pilot Vedat Karamürsel, binaların arasından balkonları yalayarak geçti. Pilot Karamürsel'in, boş alana yönlendirdiği uçak, bir elektrik direğine çarptıktan sonra hızı kesildi ve inşaat için getirilen kum yığının üzerine çakıldı.

Semt sakinlerinin dehşet dolu bakışları arasında düşen uçaktan, yardıma koşan vatandaşlar tarafından çıkarılan pilot, SSK Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Başından ve dirseğinden yaralanan pilot Karamürsel'in sağlığının iyi olduğu belirtildi. İtfaiye ekipleri, muhtemel infilak ve yangın tehlikesine karşı uçağa köpük sıktı. Uçağın 100 metre ilerdeki Harran Ovası'na su sağlayan ana kanalın bulunduğu bölgeye düşmemesi, şans olarak nitelendi. Şanlıurfa Emrniyet Müdürü Salih Tuzcu, kaza yerinde yaptığı incelemeden sonra, ‘‘Pilot, yakıtın bittiğini fark ederek uçağı boş bir alana indirmek istemiş. Bu sırada, uçağın sol kanadı direğine çarparak düşmüş. Binalara ve yüksek gerilim hattına çarpmaması mucize’’ dedi. Şanlıurfa Havalimanı Müdürü Osman Serdar uçağın kuleyle bağlantı kurmadığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!