Ünye'de heyelan : 4 katlı bina yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Ünyede heyelan : 4 katlı bina yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 18:52

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda, öğleden sonra yıkılan yarısı inşaat halindeki binanın yanındaki 4 katlı bina da yıkıldı. 3 ailenin yaşadığı binanın heyelandan hemen sonra boşaltılması, olası bir can kaybını önledi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Ordu'nun Ünye ilçesinde geceden bu yana etkili olan sağanak yağış nedeniyle, Saca Mahallesi'nde Tabakhane Deresi yanında öğleden sonra yıkılan iki katlı inşaat halindeki binanın yanındaki 4 katlı bina da yıkıldı.

Hasan Çaylak, Kemal Kılıç ve Azmi Arslan'ın aileleri ile yaşadığı binanın heyelandan hemen sonra yetkililer tarafından boşaltılması olası bir can kaybını önledi.

Bu arada, Ordu Valiliği yaşanan gelişmeler üzerine Kriz Merkezi oluşturdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı köprülerin yıkılması sonucu birçok yerleşim birimi ile ulaşımın sağlanamadığı açıklandı.

Açıklamada, yağışlar nedeniyle gün içinde ulaşıma kapanan Ünye-Samsun karayolunun trafiğe açıldığı, ancak Ünye-Tekkiraz ve Ünye-Çaybaşı yolunun halen trafiğe kapalı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Valilik açıklamasında, şu bilgilere yer verildi: “Ünye şehir merkezinde Mustafa Sarıkoca adında bir şahıs aracı ile kayıptır. Ünye kent merkezinde 5 katlı bina çökmüş, ayrıca çökmek üzere olan 4 katlı bina boşaltılmıştır. İlçe merkezinde bir çok dükkan ve binanın alt katını ve adliye binasının arşivini su basmıştır. Çatalpınar köyünde bir ev yıkılmıştır. Korgan ilçesi ile Çiftlik beldesi arasındaki köprü çökmüş ve yol ulaşıma kapanmıştır. Çaybaşı ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu 1 bina hasar görmüş, İlküvez beldesi Açıklık Mahallesi'nde 1 ev yıkılmıştır.
İkizce ilçesi Akçay deresinde yapımı devam etmekte olan Ağacalan köprüsü yıkılmış, yol ulaşıma açıktır. İkizce-Ünye yolunda bulunan Yakup Kaygı köprüsü ve 2 menfez yıkılmıştır. Ulaşım, Kuşlu-Terme üzerinden yapılmaktadır. İkizce Yoğunluk köyü yolunda çökmeler ve heyelan devam ediyor. İkizce ilçe merkezinde bazı evlerin alt katlarını su basmış ve 14 mahalle yolu kapalıdır. İlçeye bağlı 4 köy yolu kapalıdır.

Fatsa ilçesi Geyikçeli beldesi arasındaki köprü yıkılmış ve yol ulaşıma kapalıdır. Çatalpınar ilçesi Şahsene Deresi üzerinde kurulu bulunan Şirinköy köprüsü hasar görmüştür.”

Bu arada, su baskınları nedeniyle Samsun'un Terme ilçesi ile Ünye arasındaki ekili alanların bir bölümü sular altında kaldı.

Samsun-Ordu Karayolunun Terme-Ünye arasında kalan bölümünde ise trafik kontrollü olarak sağlandığı için araç kuyrukları meydana geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!