Unuttuğu ayrıntı yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Unuttuğu ayrıntı yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 13:23

İstanbul’dan Diyarbakır’a alüminyum folyoya sardığı 2 bin extacy hap götürmek isteyen Melvüt D.Atatürk Havalimanı'nda x-ray cihazına takıldı. Havalimanında bir de midesinden 52 prezervatif kapsülü kokain bulunan kan kanseri Perulu uyuşturucu kuryesi yakalandı.

Haberin Devamı

Uyuşturucu kuryesi Mevlüt D. 2 bin extacy hapı İstanbul’dan Diyarbakır’a götürecekti. Hapları görünmemesi için alüminyum folyoya sardı. Folyoyu da kiloduna soktu. Ancak atladığı bir ayrıntı vardı. Alüminyum folyolar Atatürk Havalimanı’na girerken x-ray cihazına takıldı.

Mevlüt D. bugün THY’nin Diyarbakır uçağı yolcuları arasındaydı. Uçuşundan iki saat önce Atatürk Havalimanı’na geldi. Kapıda bavulunu x-ray cihazına verdi. Bavuldan sonra kendisi de x-ray cihazından geçecekti. Cihaz ilk geçişte ağır metal sinyali verdi. Güvenlik görevlileri bir kez daha geçmesini istedi. Mevlüt D. ikinci kez geçtiğinde cihaz yine aynı sesi çıkarttı. El cihazıyla yapılan kontrolde, cihaz Mevlüt D.’nin kasığına yakın bir bölgede çaldı. Mevlüt D. polisler tarafından kontrol odasına götürüldü. Polisler yaptıkları ince aramada, Mevlüt D.’nin kiloduna alimünyum folyo içerisinde gizlediği, üzerinde hayalet figürü bulunan 2 bin hapı buldu. Hapları Dolapdere’de tanımadığı bir kişiden aldığını söyleyen Mevlüt D. tutuklandı.

Haberin Devamı


“4 ÇOCUĞUMU ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER”

Perulu uyuşturucu kuryesi Carmen H.B.V, Atatürk Havalimanı'nda midesinde 52 prezervatif kapsülü içinde 1 kilo 610 gram kokainle yakalandı. Carmen emniyette, "Kan kanseriyim, paraya ihtiyacım olması nedeniyle kuryeliği kabul ettim. Güney Amerika'da bir ülkeye gideceğini zannederken Mısır'a gideceğimi öğrendim. Vazgeçmek istedim ama 4 çocuğumu öldürmekle tehdit ettiler" dedi.

/images/100/0x0/55eb5e86f018fbb8f8bca7ff


Perulu Carmen H.B.V, bir süre önce kan kanserine yakalandı. Tedavi masraflarını karşılayamamaya başladı. Uyuşturucu kaçakçıları kapısını çaldı. Kuryelik teklif etti. 4 bin dolara kabul etti. 52 prezervatif içindeki sıvı kokaini yuttu. Güney Amerika'da bir ülkeye gideceğini sanıyordu. Uçak biletlerini verdiklerinde şaşkına döndü. Uçak, Peru'dan İstanbul aktarmalı Mısır'a gidiyordu. Kuryelikten vazgeçtiğini söyledi. Kaçakçılar, 4 çocuğunu öldürmekle tehdit etti.

Tehdit üzerine uçağa bindi. Peru'dan kalkan uçak aktarma noktası olan İstanbul'a indi. Polis, endişeli hareketlerinden şüphelendi. Gözaltına alındı. Carmen'in MR'ının çekilmesi için hazırlık yapılırken itiraf geldi. Carmen, polislere midesinde kokain taşıdığını itiraf etti. İlaçla doktor kontrolünde midesinden 52 prezervatif kapsülü çıkarıldı. Kapsüllerden 1 kilo 610 gram kokain çıktı.

Carmen, emniyette yaşadıklarını sorgusunda anlattı. Carmen, "Kan kanseri oldum. Tedavi masraflarını karşılayamıyordum. Kaçakçılar geldi, kuryelik için 4 bin dolar teklif etti. Güney Amerika'da bir ülkeye gideceğimi zannederek kabul ettim. Uyuşturucuları yuttum. Biletleri verdiler. Bilette gideceğim yer Mısır yazıyordu. Korkuya kapıldım. Vazgeçtiğimi söyledim. Bu işten dönüş olmadığını, 4 çocuğumu öldürmekle tehdit ettiler. Ben de kabul etmek zorunda kaldım" dedi. Carmen tutuklandı.

Bu arada, aynı uçakta başka bir mide içi kurye de yakalandı. Perulu Tobias H.T midesindeki 52 prezervatif içindeki 1 kilo 575 gram sıvı kokainle yakalandı. Polis, her iki kuryeyi aynı çetenin gönderdiğini ancak kuryelerin birbirlerini tanımadıklarını belirtti. Tutuklanan Tobias H.T, emniyette, "Yuttuğum şeylerin illegal bir şey olduğunu bilmiyordum. Uyuşturucu olduğunu burada öğrendim" dedi.

SURİYELİ, BELİNE DOLADIĞI ALTINLARLA TÜRKİYE’YE GİRMEK İSTEDİ
/images/100/0x0/55eb5e86f018fbb8f8bca801

 

Haberin Devamı

Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir Suriyeli’nin beline bantladığı 7 kilo altın ortaya çıktı. H.O. gözaltına alındı.

 

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen 51 yaşındaki H.O.’nın giriş işlemleri sırasında durumundan şüphelendi. Detaylı aramaya alınan H.O.’nun vücuduna bantla sarılı halde yaklaşık 7 kilo 294 gram altın bulundu.

 

Ele geçirilen altınlar Kilis Ziraat Bankası’na teslim edilirken, H.O., gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!