"Unutmadık Seni" Esmeray

Güncelleme Tarihi:

Unutmadık Seni Esmeray
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 27, 2003 11:41

Geçen yıl ölen pop müzik yorumcusu Esmeray'ın anısına hazırlanan ve sanatçının 14 parçasının yer aldığı "Unutmadık Seni" adlı albüm, piyasaya çıkıyor. Eşi Şemi Diriker'in sanatçıyı gelecek kuşaklara tanıtmak için tasarladığı, Tan Müzik tarafından yayınlanıyor. Albümde "Gel Tezkere" adlı parçanın Esmeray'ın ses kayıtları üzerine sanatçının oğlu Kaan Diriker'in şarkıyı seslendirmesiyle hazırlanan düet de yeralıyor.

Haberin Devamı

Esmeray'ın oğlu Kaan Diriker, annesi gibi kendisinin de hayatında müziğin hep yer aldığını, çeşitli gruplarda vokalistlik yaptığını söyledi.
   Â
Hep annesiyle birlikte ÅŸarkı söylemek istediÄŸini, ancak bunun Esmeray hayattayken gerçekleÅŸmediÄŸini belirten Diriker, ''Babamın hazırladığı bu proje, bana çok ilginç geldi. GeçmiÅŸte hep annemle ÅŸarkı söylemek gibi hayallerim vardı, böyle bir ÅŸey olunca çok mutlu oldum. Bana sürpriz gibi geldi'' dedi.Â

Annesinin usta bir sanatçı olduğunu, bu nedenle onun seslendirdiğişarkı üzerine düet yapmakta başlangıçta çekingen davrandığını anlatan Diriker, ancak çıkan sonuçtan memnun kaldığını söyledi.

Diriker, ''Mutluyum. En azından bu kadar da olsa bir paylaşım oluyor annemle. Anısını yaÅŸatmış oluyoruz'' diye konuÅŸtu.Â

Haberin Devamı

''HALA TURNEDE OLDUĞUNU, GERİ DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
 
Esmeray'ın eşi ve pek çok şarkısının söz yazarı ile bestecisi ŞemiDiriker de, sanatçı hayattayken de seçme şarkılarının toplandığı bir albüm yapma isteği olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Albümde, Esmeray'ın 1970'li, 1980'li yıllarda okuduğu en güzel parçalar var. Bunların arasında, tek kanallı dönemde denetime takılan ve halka yeterince ulaşmayan 'Büyümsün', 'Can Mehmetim'' gibi parçalarda bulunuyor. Bu proje için aylardır uğraşıyorum. Onun yokluğu çok zor. Hala turnede olduğunu ve geri döneceğini düşünüyorum. Bu albümle, televizyonda, radyolarda tekrar onu görmek, duymak hüzün verici olacak. Ama Esmeray'ı tekrar gündeme getirmeye, yeni kuşaklara tanıtmaya faydası olacaksa, bu kadar hüzne katlanılır diye düşünüyorum.''

Albümün kapağında sanatçının siyah-beyaz fotoğrafları yer alırken,eşi Şemi Diriker, oğlu Kaan Diriker ve 1970'li yılların sevilen Türk Hafif Müziği sanatçılarının kurduğu ''Eski Dostlar'' grubuyla fotoğrafları, ayrıca özgeçmişi bulunuyor.

''Gel Tezkere'' ve ''Unutama Beni'' şarkılarının kısaltılmış şeklinin yer aldığı klibi de hafta sonu ekranlarda yayınlanmaya başlanacak albüm, kısa bir şiirle başlıyor.

Esmeray'ın oğlu Kaan Diriker'in annesine yazdığı ve sanatçı Baha Boduroğlu'nun seslendirdiği şiir şöyle:
''Sonra başladı,
O tarif ettiğin yalnızlık tufanı.
YeÅŸil, sarı, bazen kahve,Â
Yüzüme takılan yapraklar.
Sensiz kalan her gece bende,
Rüzgarın çocuğu dev dalgalar,
Aşılan yıllar.
Sen yok olan balık,
Ben buradayım.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!