Ünlülerin sınav kağıtları müzayedede

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin sınav kağıtları müzayedede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlk kez bir kitap müzayedesinde, bugünün ünlülerinin öğrencilik yıllarında doldurdukları sınav kağıtları satışa sunuluyor. 1968 yılında tümü Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi son sınıf öğrencisi olan bugünün 11 ünlüsü, müzayadeye çıkarılan sınav kağıtlarında, Devrim Tarihi dersinde, Atatürkçülük ile ilgili soruları yanıtlıyorlar.

Müzayedede, Kültür Bakanı İstemihan Talay, TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler ve FP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu'nun yanısıra Malezya Büyükelçisi Ferhat Ataman, emekli büyükelçi Cem Duna, Prof.Dr. Baskın Oran, Ömer Kürkçüoğlu, Ömer Madra, Uygur Kocabaşoğlu ve eski Çankaya Belediye Başkanı Erdoğan Yavuzlar'ın sınav kağıtları toplu olarak satışa sunuluyor. 11 ünlünün sınav kağıdı 13 Aralık Pazar günü Ankara Palas'ta yapılacak müzayedede toplam 88 milyon liradan açık artırmaya konulacak.

ATATÜRKÇÜLÜK TARİFİ

Bügünün dört politikacısının, Prof.Dr.Halil İnalcık'ın düzenlediği sınavda, ‘‘Atatürkçülüğü tarif ediniz’’ sorusuna verdikleri yanıtlar şöyle:

Uluç Gürkan: Atatürkçülük, herşeyden önce tam bağımsız Türkiye'nin savunucusu olmak ve iç yapıya ilişkin olarak da unsurları berraklaşmamış bir batıcılık anlayışı çerçevesinde halkçılık çabalarını ve çağdaş uygarlık düzeyini benimsemektir.

İstemihan Talay: Atatürkçülük, dogmalardan ziyade memleketin gerçeklerinden kaynak alan, hürriyete ve bağımsızlığa büyük kıymet veren bir prensipler bütünüdür. Laiklik, devrimcilik, halkçılık, milliyetçilik ve devletçilik temel prensipleridir.

Abdülkadir Aksu: Atatürkçülük, ne bir doktrin, ne bir ideolojidir. Memleketin içinde bulunduğu duruma göre ülkemizin siyasal ekonomik ve kültürel bağımsızlığa muassır medeniyet seviyesini yüceltmeye yönelmiş pragmatik bir hayat görüşüdür.

Mehmet Keçeciler: Atatürkçülük, bence Türk milletine büyük bir sevgi ve saygı, milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için yılmayan bir mücadele laik devrimci ve cumhuriyetçi bir anlayışı yurt ölçüsünde hakim kılmaktır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!