Ünlülerin moda okulu

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin moda okulu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Newsweek dergisi günümüz Londrası için ‘‘kaynayan’’, ‘‘heyecanlandıran’’, ‘‘korkutan’’ kelimelerini kullanıyor. 20 yıldır kış uykusunda olan kent, artık hareket halinde. Bu hareketlenme müzikten sinemaya, mimariden tasarıma kadar her alanda göze çarpıyor. Uluslararası podyumların da aranan isimleri İngilizler arasından çıkıyor. Bu isimler Londra'da bulunan Saint Martin's Sanat ve Tasarım Koleji'nden mezun oluyorlar: Şu anda Dior'un sanat yönetmenliğini yapan John Galliano, Alexander McQueen, Stella Mc Cartney, Katharine Hammnett, Antonio Berardi, Rıfat Özbek, Hüseyin Çağlayan bu isimlerden sadece birkaçı.

Okulun temelleri geçtiğimiz yüzyılın sonlarına dayansa da şimdiki hali 1989'da oluşturulmuş. Saint Martin's Koleji İngiltere'nin moda, sanat ve tasarım üzerine üniversite ya da üniversite sonrası okullarının arasında en iyisi olarak gösteriliyor. Londra'nın göbeğinde Southampton Row'da bulunan okulda üç bin öğrenci çeşitli dallarda klasik İngiliz tarzı eğitim görüyorlar. Okulun Moda Bölümü sorumlusu Jane Rapley ‘‘Burada geleceğin liderlerini arıyoruz, öğrencilerimiz bir yandan düşüncelerini ve hayal güçlerini geliştiriyor, diğer yandan kullanılabilir ve satılabilir ürünler yaratmaya çalışıyorlar’’ diyor.

Saint Martin's'e başvuran 700 kişiden ancak 150'si elemeden geçebiliyor. Tabii sadece bu yetmiyor. Bir başlangıç noktası bulunduktan sonra herkes kendi başına birşeyler üretmek durumunda. Bunun için arşive ve diğer kişisel araştırmalara başvuruluyor. ‘‘Bu noktada kendinden emin, yaratıcı potansiyelini kullanabilen, karşısındakine aktarabilen insanlar ortaya çıkıyor’’ diyor Rapley.

Bu okulun bir diğer özelliği de moda okusa bile öğrencinin çok değişik alanlarda da ders görebilmesi. Resimden senaryo yazımına, iletişim bilimlerinden fotoğrafçılığa ya da reklamcılığa birçok değişik alanda verilen dersler öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!