Ünlü sanatçılardan Dr. Babuna'ya destek

Güncelleme Tarihi:

Ünlü sanatçılardan Dr. Babunaya destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Lösemi hastası Dr. Oktar Babuna'ya uygun ilik bulmak ve Kemik İliği Bilgi Bankası'nı geliştirmek amacıyla TÜYAP'da dün düzenlenen kampanyaya, sanatçılardan ve futbolculardan da destek geldi. Öte yandan Dr. Babuna için düzenlenen ve bir çığ gibi büyüyen kampanya, tüm dünyada hayranlık ve şaşkınlıkla karşılanıyor.

TÜYAP'ın giriş katında İstanbul Tıp Fakültesi, Beyoğlu Devlet Hastanesi, International Hospital ve Amerikan Hastanesi'nin katkılarıyla kurulan kan alma standları, seçimin ertesi günü olması nedeniyle boş kaldı. İstanbul'da düzenlenen ikinci büyük kampanya olan dünkü etkinlikte, sanatçılar Sezen Aksu, Zeki Alasya, Nükhet Duru, Hülya Koçyiğit, Sinan Erkoç, Ege, Pınar Aylin, Neco, Ekrem Bora, Erdal Özyağcılar, Suna Yıldızoğlu, Selçuk Alagöz, Sezen Cumhur Önal ve Grup Destan kan verdi. Galatasaraylı futbolcular Bülent ve Ergun da verdikleri kan örnekleriyle Dr. Babuna ve diğer lösemili hastalar için aday verici oldular.

SEZEN'DEN 100 MİLYON

Dr. Babuna ve lösemili hastalar için yürütülen kampanyalara gösterilen ilginin insan kalbinin gücünü ortaya koyduğunu belirten Sezen Aksu, ‘‘Kampanyalar insanların duyarlılığını ortaya çıkardı. Sadece Dr. Babuna'ya değil, dokumun uyuşması halinde başka lösemili hastalara da ilik vermeye hazırım. Bu kampanyalar sadece Dr. Babuna için değil. Daha uzun soluklu bir anlam içeriyor’’ dedi. Sezen Aksu, ayrıca açılan yardım hesaplarına da 100 milyon liralık bağışta bulundu. Dr. Babuna ile birlikte çok sayıda lösemilinin uygun ilik bulunmasını heyecanla ve umutla beklediğini belirten Zeki Alasya da ‘‘Kemik İliği Bilgi Bankası oluşturmak için herkesi kan vermeye davet ediyorum’’ dedi. Dr. Babuna'nın babası Prof. Dr. Cevat Babuna da kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, ‘‘Löseminin ne zaman, hangi aileye geleceği hiç belli değil. Katkıda bulunanlar belki günün birinde çok sevdikleri birinin yaşamını kurtaracaklar. Ayrıca doku bankası olması nedeniyle, diğer organ nakilleri için de hizmet edecekler’’ dedi.

BANKA KURULMALI

Dr. Babuna'nın ABD'de süren tüm tedavisinin masraflarının ailesi tarafından karşılandığını vurgulayan Prof. Dr. Babuna, ‘‘Yapılan kampanyalarda toplanan tüm maddi gelir, kemik bilgi bankasının kurulması için kullanılacak. Kamuoyunun ilgisinin sürmesini bekliyoruz’’ dedi. Oğlunun tedaviye iyi yanıt verdiğini ve moralinin yerinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Babuna, toplumdaki yaygın ilginin mutluluk verdiğini ve direncini artırdığını söyledi. Dün ayrıca, Beşiktaş, Beyoğlu ve Taksim'de kurulan istasyonlarda da gönüllüler kan erdi. Toplanan örnekler, analiz için ABD'ye gönderilecek.

Öte yandan, İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki kampanyada, 8 bin 431, Antalya'da bin 100, Bursa'da 9 bin 206, Çanakkale'de 8 bin 529, İzmir'de 9 bin 150, İzmir'de 9 bin 150, Konya'da 5 bin 945 ve Ankara'da 5 bin 743 kişiden kan örneği alındı. Kampanyalar yurtdışında da sürdürülüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!