Ünlü’nün katili yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü’nün katili yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:32

ANKARA’da geçtiğimiz yıl işyerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün katil zanlısı Murat Aluç ve gizlenmesine yardımcı olan 5 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Ünlü, 22 Mayıs 2013 tarihinde, Çankaya Çetin Emeç Bulvarı’ndaki ofisinde boynundan 3 mermiyle vurularak öldürüldü. Saldırıyı Aluç (47) ve Ömer Peltek’in(24) gerçekleştirdiği belirlendi. Aluç’un Sakarya’da gizlendiği bilgisine ulaşan Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ay süren bir çalışma başlattı. Yapılan takipte, sürekli kılık değiştiren Aluç’un cezaevinden arkadaşı İ.Ş’nin Sakarya’daki akrabalarının evlerinde gizlendiği, sık sık adres değiştirdiği tespit edildi.

GİŞELERDE DURDURULDU

Aluç’un bir süre önce gittiği İstanbul’dan Sakarya’ya döneceği istihbaratını alan ekipler cuma günü, şüphelinin bulunduğu otomobili takibe aldı. Otomobilin içindekilerin silahlı olduğu ve çatışmaya girebilecekleri yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda Sakarya otoyol gişelerinde önlem alındı. Otomobil gişelerde durdurulunca Aluç ve Ö.Ş. koşarak kaçmaya başladı. Polisler kaçarken silahını çeken Aluç’u ve diğer kişiyi yakaladı. Aluç’un üzerinde Ümit Aydeniz’e ait sahte kimlik ve tabanca ele geçirildi. Akyazı, Sapanca, Kocaali ve Karapürçek’te düzenlenen operasyonlarda da İ.Ş, H.Ş, C.Ç. ve M.K. gözaltına alındı. 6 kişi Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!