Ünlü modacıyı yakan imza

Güncelleme Tarihi:

Ünlü modacıyı yakan imza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Faize-Sevim Modaevi'nin ortağı Sevim Baban, kızının senetlerine attığı imza yüzünden ABD'ye kaçmak zorunda kaldı.

BİR zamanların en ünlü gelinliklerine ve abiye kıyafetlerine imza atarak sosyete ile sanat dünyasının en gözde modacıları arasında bulunan Faize-Sevim Modaevi'nin ortağı olan Sevim Baban, kendisi gibi modacı kızı Alev Esen'in hatırı yüzünden tefe-cilerden kaçmak zorunda kaldı.

Borcu ödeyemediler

Alev Esen'in isteğini kırmayarak, tefecilerden alınan borç senetlerine imza atan Baban, kızı borcunu ödeyemeyince onlarla birlikte Amerika'ya kaçtı. Sevim Baban, kızı Alev ve damadı Metin Esen'in 2 trilyon liralık borcu yüzünden, Metin Esen'in annesi Bedia Esen ve iki küçük torunuyla birlikte geçtiğimiz cumartesi gizlice yurtdışına çıktı.

Görkemin faturası

Esen çifti, oğulları Ozan Orhon'un lüks merakı, eğlenceye düşkünlüğü ve Ebru Şallı ile olan muhteşem düğününün masrafları yüzünden tefeciden para almıştı. Baban, kızı çek ve senetlere imza atmasını isteyince, bu zor gününde onu yalnız bırakmadı. Ancak bu fedakárlığının karşılığında, tefecilerin baskısı yüzünden ülkesini terk etmek zorunluluğuyla karşılaştı.

İşyerinde gözdağı

20 gün önce kimliği belli olmayan üç adam Alev Esen'in Nişantaşı' ndaki mağazasına gelerek, borçla-rını artık ödemeleri gerektiğine dair gözdağı verince bıçak kemiğe dayandı. Alev Esen, Levent'teki dairesini 700 bin dolara sattı. Borcu ödemeleri mümkün olmayan aile, ellerindeki parayla soluğu yurtdışında aldı.

Suudileri bile giydirdi

SEVİM Baban, moda geçmişine Harbiye'de başladı. 1970'li yılların sonu ve 1980'li yılların başında en parlak dönemini yaşayan modaevi, Suudi Arabistan'ın önde gelen ailelerine de kıyafet dikiyordu. Daha sonra mağazasını Rumeli Caddesi'ne taşıyan ünlü modacının torunu olan pop şarkıcısı Ozan Orhon da geçtiğimiz yıl Faize-Sevim Modaevi'nin karşısında bir hazır giyim mağazası açmıştı.

Ozan'ın kaçak annesine haciz

POP şarkıcısı Ozan Orhon'un ekonomik darboğaza girince ABD'ye kaçan annesi ünlü modacı Alev Esen ile şirketi Modart aleyhinde ihtiyati haciz kararı alındı. Tefecilerden korktuğu için eşi, annesi ve iki küçük çocuğuyla birlikte ülkeyi terk eden Alev Esen'den aldığı 38 milyar 580 milyon lira bedelli 3 ayrı çek karşılıksız çıkan Hüseyin Ercan Düzgit mahkemeye başvurarak haciz kararı aldırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!