Ünlü isimler yazdı ‘Dünya Mirası İstanbul’

Güncelleme Tarihi:

Ünlü isimler yazdı ‘Dünya Mirası İstanbul’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 00:00

Türkiye'nin tarih ve mimari alanında önde gelen akademisyen ve yazarlarının kaleme aldığı metinlerle hazırlanan ‘Dünya Mirası İstanbul’ kitabı dün Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

Kitabının tanıtım toplantısına Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, kitabın yazarları, akademisyenler, yazarlar ve sanat dünyasının isimleri katıldı.
Yayın danışmanlığını Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’ın üstlendiği kitapta; ‘Ayasofya’ Prof. Dr. Semavi Eyice; ‘Topkapı Sarayı ve Çevresi’ Prof. Dr. İlber Ortaylı; ‘Sultanahmet Camii ve Çevresi’ Prof. Dr. Zeynep Ahunbay; ‘Zeyrek ve Çevresi’ Doç. Dr. Ferudun Özgümüş, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Vefa Çobanoğlu ve Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz; ‘İstanbul Kara Surları ve Çevresi’ Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan; ‘Süleymaniye Camii ve Çevresi’ Prof. Dr. Selçuk Mülayim; ‘Bozdoğan Kemeri’ Prof. Dr. Sabri Sürgevil; ‘Haliç ve Çevresi’ Sanat Tarihçisi Özge Öztürk ve Sanat Tarihçisi Sıdıka Tunç; ‘Üsküdar ve Çevresi’ Beşir Ayvazoğlu; ‘İstanbul Boğazı ve Çevresi’ Murat Belge; ‘Yıldız Sarayı ve Çevresi’ ise Mustafa Armağan tarafından kaleme alındı. Kitapta kendi yazdıkları bölümlerle ilgili bilgi veren yazarların ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul’a yönelik çok özel çalışmalar yapılmaya başlandığını söyledi. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra UNESCO Dünya Miras Merkezi’nin bilgilendirileceğini ifade eden Bakan Günay, “İstanbul, yaşayan veya yok olan bir kültür geleneğinin veya uygarlığın ünik veya istisnai, ender rastlanan bir temsilcisi konumundadır. Bunun yanında İstanbul, insanlık tarihinin önemli bir aşamasını veya aşamalarını gösteren bir yapı tipinin, mimari veya teknolojik bütünün veya peyzajın istisnai bir örneği olması bakımından da listeye dahil edilmeye hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!