Ünlü hacker özgürlüğüne kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü hacker özgürlüğüne kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2003 10:56

Dünyanın en ünlü hacker'ı Kevin Mitnick'in (39) şartlı salıverilme kurallarına uyma zorunluluğu bugün sona eriyor ve Mitnick internete bağlanabilme hakkına kavuşuyor. Mitnick yarın, "Screen Savers" adlı bir TV şovunda, 8 yıldan bu yana ilk kez internete bağlanacak.

Haberin Devamı

Programa Napster'in yaratıcısı Shawn Fanning ve Apple'ın kurucularından Steve Wozniak da katılacak.

KORSANLARA KARŞI SAVAŞACAK
Mitnick yeni yaşamında, şirketleri bilgisayar korsanlarından koruyan bir firmanın görevlisi olarak çalışacağını açıkladı, ancak firmanın adını vermedi. "Benim hakkımda yazılanların önemli bir kısmı doğru değildi" diyen Mitnick, "Yanlış şeyler yaptığım için de üzgünüm" dedi. 

MITNICK KİMDİR?
Bilgisayar korsanlığı suçuyla yargılanarak cezalandırılan ilk internet kulllanıcılarından biri olan Mitnick'e "bilgisayar teröristi" adı takılmıştı. Mitnick "Sun Microsystems", "Novell Inc" ve "Motorola" gibi dev firmaların şifrelerini kırarak bilgisayar sistemlerine girmiş ve FBI kendisini yakalayabilmek için 3 yıl çalışmıştı. 

2000 yılında suçunu itiraf eden Mitnick, mahkeme kararıyla internete girmek, seyahat etmek ve çalışmaktan alıkonulmuştu. 

"İnternete yeniden gireceği için mutlu olduğunu" belirten Mitnick'e kız arkadaşı hediye olarak Blackberry marka bir cep bilgisayarı aldı. Bu cihaz kablosuz olarak mesaj alıp vermede kullanılıyor. 

Serbest kalmasına rağmen Mitnick'in 2010 yılına kadar internette kendi başına iş kurması ve para kazanacak işler yapması yasak.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!