Ünlü hacker Ä°stanbul'a baÄŸlanacak

Güncelleme Tarihi:

Ünlü hacker İstanbula bağlanacak
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 13, 2002 16:25

COMSAT Türkiye, dünyanın en ünlü hacker’ı Kevin Mitnick’i Türkiye ile buluşturacak. Mitnick, 19 Mart tarihinde düzenlenecek bilgisayar güvenliği ile ilgili toplantıya, COMSAT Türkiye’nin altyapısını sağlayacağı videokonferansla Los Angeles’tan konuşmacı olarak katılacak. Mitnick’in konuşması Swissotel’in Lausanne, Montreux ve Bern salonlarından izlenecek.

BiliÅŸim güvenliÄŸi uzmanlarını ve IT profesyonellerini biraraya getirecekÂSACIS 2002 BiliÅŸim Sistemlerinin Güvenlik, Denetim ve Kontrol Konferans/Fuarı, 19-20 Mart tarihleri arasında Ä°stanbul Swissotel’de gerçekleÅŸtirilecek.

Kevin Mitnick, Digital Equipment Company’nin bilgisayar ÅŸebekesine yaptığı saldırı nedeniyle FBI’ın en çok arananlar listesine giren ilk hacker oldu.ÂYakalandığında bilgisayar bağımlılığının üstesinden gelebilmesi için 1 yıl tedavi merkezinde bulunma cezası aldı. 1995 yılında birçok bilgisayara girip, 20 bin kredi kartı numarasını ele geçirdiÄŸi için tekrar yakalandı. Mitnick’in en ünlü hack baÅŸarısı ise bir ÅŸirketin bilgisayar sistemine girerek,ÂÅŸirketin patentli yazılımını kendi bilgisayarına yüklemesiydi.


Mitnick elektronik herhangi bir ÅŸebeke üzerinde çok tehlikeli görüldüğünden kefalet kabul edilmeksizin ve yargılanma sona ermeden hapse mahkum oldu. Hapiste bulunduÄŸu süre de göz önünde bulundurularak 10 ay sonra Ocak 2000’de serbest kaldı.Â


BİLGİSAYAR KULLANMASI YASAK    

Bilişim güvenliği konularındaki tecrübelerini İstanbul’daki dinleyicilere, aktaracak olan Mitnick’in, tahliye şartları nedeniyle bilgisayar ve cep telefonu ile iletişimi yasal olarak engelleniyor.

COMSAT Türkiye’nin de sponsorları arasında bulunduÄŸu SACIS Fuarı kapsamında geçiÅŸ kontrol sistemleri, IT denetim metodolojileri, UNIX iÅŸletim sistemi ve türevlerinin denetim kontrol ve güvenliÄŸi, biliÅŸim güvenliÄŸi yönetim denetimi, yedekleme, elektronik arÅŸivleme, bilgisayar suçları, veri gizliliÄŸi, e-mail güvenliÄŸi, risk yönetimi, güvenli ödeme sistemleri gibi konular da ele alınacak. Ayrıca aÄŸ güvenliÄŸi temelleri, güvenlik, denetim ve kontrolü, aÄŸ penetrasyonu ve Windows XP güvenliÄŸi konularında da oturumlar düzenlenecek.   Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!