Ünlü cinayetinde bir tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Ünlü cinayetinde bir tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 16:27

ÇEÇENİSTAN İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alına 6 kişiden 4’ü savcı tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi, iki kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği sadece cinayet şüphelisi Murat Aluç’un tutuklanmasına karar verirken, diğer şüphelileri serbest bıraktı.

Haberin Devamı

22 Mayıs 2013’de Ünlü, Ankara’daki ofisinde öldürülmüştü. Cinayetten yaklaşık 1,5 yıl sonra Sakarya’da 6 şüpheli gözaltına alındı ve Ankara’ya getirildi. Şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ifadesini Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun aldı. Sorgu işlemlerinin ardından savcı, bir numaralı şüpheli Aluç’u adam öldürme, İ.Ş’yi adam öldürme suçuna iştiraktan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Savcı, Murat Aluç’u evinde barındıran H.Ş. ve Ö.Ş.’nin de suçluyu kayırma suçundan tutuklanmasını istedi. Savcı iki şüpheliyi sorgularının ardından serbest bıraktı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Aluç’un savcılık ifadesinde Ünlü’yü para karşılığında öldürdüğünü itiraf ettiği öne sürüldü. Aluç’un, kendisine yurtdışına çıkarılacağı sözü verildiğini anlattığı bildirildi. Diğer şüpheliler ise Aluç’un cinayet şüphelisi olduğunu bilmediklerini, bu nedenle evde barındırdıklarını iddia ettiler.

Haberin Devamı

Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli Aluç’un tutuklanmasına karar verirken, diğer şüphelileri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!