Ünlü avukatın ölümünün ardından miras kavgası başladı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü avukatın ölümünün ardından miras kavgası başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 00:00

Geçen Mayıs ayında ölen ünlülerin avukatı Hüseyin Derin Yarsuvat’ın çocukları arasında miras kavgası başladı.

Haberin Devamı

Hüseyin Yarsuvat’ın ilk eşi Okşan Yarsuvat’tan olan kızları Billur ve Pınar Yarsuvat, Hüseyin Yarsuvat’ın 2’nci eşinin oğlu ve soyadını verdiği Ali Konur Yarsuvat’ın, Hüseyin Yarsuvat’ın ölüm döşeğinde olduğu günlerde banka hesaplarını boşalttığını iddia etti. Billur ve Pınar Yarsuvat’ın avukatları Müge Özarmağan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na nitelikli hırsızlık ve emniyeti suistimal iddiaları ile suç duyurusunda bulundu. Yarsuvat’ın kızları Pınar ve Billur Yarsuvat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri şikayet dilekçesinde soruşturma süresince suça konu olduğunu iddia ettikleri 2 milyon 150 bin liraya el konulmasını da talep ettiler. Savcılık, Hüseyin Yarsuvat’ın üvey oğlu Ali Konur Yarsuvat ve Yarsuvat Hukuk Bürosu’nun muhasebecisi Türkan Kaya hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Ünlülerin avukatı, Silivri Cezaevinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden MİT Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun avukatı Hüseyin Yarsuvat 22 Mayıs’ta Beykoz’daki evinde hayatını kaybetti. Hüseyin Derin Yarsuvat’ın ölümünün ardınan ilk eşi Okşan Yarsuvat’tan olan kızları Billur ve Pınar Yarsuvat avukatları Müge Özarmağan aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi vererek, üvey kardeşleri avukat Ali Konur Yarsuvat hakkında şok iddialarda bulundular.

O dilekçedeki şok iddialar:

*Avukat Hüseyin Derin Yarsuvat’a ait olan İNG Bank Levent Plazalar Şubesi’nde var olan Yarsuvat Hukuk Bürosu adına kayıtlı hesaptan, Hüseyin Derin Yarsuvat’ın ölüdüğü 22 Mayıs’ta 540 bin lira “Ali Konur Yarsuvat-Nakit” açıklamasıyla internet üzerinden başka bir hesaba gönderilmiştir.

*Avukat Hüseyin Derin Yarsuvat’ın sağlık durumu ölümünden yaklaşık bir hafta önce kötüye gitmeye başlamış ve kendisine tıbbi müdahalede bulunulmuştur. Bu kısa dönem içerisinde Hüseyin Derin Yarsuvat yataktan çıkamamıştır. Hiçbir surette bankaya gitmesi ve internetten işlem yapması mümkün olmamıştır. Ne var ki, Hüseyin Derin Yarsuvat’ın ölüm döşeğinde olduğu bu kısa dönem içinde Ali Konur Yarsuvat üvey babası Hüseyin Derin Yarsuvat’ın kendisine teslim etmiş olduğu paraları şahsi hesabından çekmeye başlamıştır.

Haberin Devamı

Dilekçede ayrıca, Finansbank Plazalar Şubesi’ndeki Ali Konur Yarsuvat adına olan hesaptan üvey babası Hüseyin Derin Yarsuvat’ın ölüm döşeğinde olduğu son bir haftalık süreçte 17-18-22 Mayıs 2012’de 300’er bin lira, 23 Mayıs’ta ise 245 bin 934 lira çekildiğini iddia ettiler. Ayrıca yine Ali Konur Yarsuvat adına Finansbank Plazalar Şubesi’ndeki hesaptan 1 milyon 89 bin 737 liranın 16 Mayıs 2012 tamamının çekildiği de dilekçede yer aldı.

Yarsuvat’ın kızları Pınar ve Billur Yarsuvat, üvey kardeşleri Ali Konur Yarsuvat’ın babalarının ofisinde 5 bin 500 lira maaşla çalışan bir kişi olduğunu, kendi adına açılan hesapların babaları Hüseyin Derin Yarsuvat’a ait olduğunu iddia ederek “bu durumun en temel nedenlerinden biri rahmetli babamız Hüseyin Derin Yarsuvat’ın şahsi hesabında çok büyük miktarlarda para bulundurmamayı prensip edinmiş olmasıdır. Ali Konur Yarsuvat annesinin eşi ve kendisinin de işvereni olan Hüseyin Derin Yarsuvat’ın nakit parasının büyük kısmının emin sıfatıyla zilliyetliğini yapmaktadır.” dedi.

Haberin Devamı

Facebooktaki fotoğrafları şikayet konusu oldu

Hüseyin Derin Yarsuvat’ın ilk eşi Okşan Yarsuvat’tan olan kızları Billur ve Pınar Yarsuvat, ölüm döşeğinde babalarının banka hesaplarını boşalttıklarını iddia ettikleri Hüseyin Yarsuvat’ın 2’nci eşinin oğlu avukat Ali Konur Yarsuvat’ı, denizde çıplak halde çekilmiş, çeşitli barlarda hemcinsinleri çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi facebookta yayınlaması üzerine, avukatlık meslek kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile İstanbul Barosu’na da şikayet etti.

Hüseyin Derin Yarsuvat’ın kızları Billur ve Pınar Yarsuvat’ın kızları tarafından İstanbul Barosu’na yapılan şikayette avukat Ali Konur Yarsuvat’ın, özel ve sosyal hayatına dikkat etmediğine vurgu yapılarak Hüseyin Derin Yarsuvat’ın sahibi olduğu avukatlık mesleğinde marka haline gelen Yarsuvat ismini toplum nezdinde küçük düşürdüğünü iddia etti. Şikayet dilekçesinde, “Şikayet edilen avukatın özel ve sosyal hayatını iş yerine taşıdığı, gece geç saatlere kadar ofiste kalarak iş yerine sosyal çevresini davet ederek alkol tükettiği, yüksek sesle müzik dinlediği ve özel hayatını işyerine taşıdığı” şeklindeki iddialara da yer verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu’na yaplan şikayette, Ali Konur Yarsuvat’ın Hüseyin Derin Yarsuvat’ın rahatsızlığı sırasında ofiste yer alan diğer avukatlara mobing uyguladığı ve 11 avukatın işyerinden ayrıldığına da dikkat çekildi. Şikayet dilekçesinin en çarpıcı bölümünü ise Ali Konur Yarsuvat’ın sosyal paylaşım sitesi facebookta yayınladığı iddia edilen fotoğraflar oldu. Dilekçede şu ifadeler yer aldı, “Avukatın özel ve sosyal hayatını serbestçe paylaştığı sosyal medya olarak ifade edilen facebook internet sitesinde ise kendi yayınladığı fotoğraflardan görüleceği üzere, avukatın cübbeli bir fotoğrafının bir gece kulübünde herkesin görebileceği şekilde duvara asıldığı, daimi olarak elinde içki kadehinin olduğu, sokakta yarı çıplak ve denizde çırılçıplak olmak üzere görüntü verdiği, alkollü vaziyetteyken ayakta durmaya zorlandığı, daii suretle gittiği gece klübünün sahibi ve çalışan barmenleri ile gayri ciddi ve cinsellik üzerine tavırlar sergilediği arkadaşları arasında mizahın cinsel kimlik ve tercihleri tartışmaya yönelik olduğu, fotoğraflara ilişkin bütün diyalog ve görüntülerin mizah sınırları dışına taştığı açıkça ortadadır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!