Üniversiteli sevgilisine kocasını öldürttü

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli sevgilisine kocasını öldürttü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 12:33

ANTALYA’da, geçen 6 Ağustos’ta öldürülen emekli 54 yaşındaki O.N.Ç.’nin, eşi 44 yaşındaki S.Ç.i ve üniversite öğrencisi sevgilisi 25 yaşındaki Ş. Ş. tarafından planlanan cinayete kurban gittiği öne sürüldü. S.Ç. ile televizyonda alt yazıyla geçen telefonu arayarak tanıştığı sevgilisi Ş.Ş., evde cinayet filmi izlerken gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Emekli O..Nuri Çelebi cinayeti polisin yaptığı soruşturmada iddiaya göre şöyle gelişti:

Ankara’da yaşayan S.Ç., 1 yıl önce müzik yayını yapan bir televizyon kanalında alt yazıda arkadaş arayan kişilerin telefon numaralarından birine mesaj göndererek, Mersin Üniversitesi’nde öğrenci Ş.Ş. ile tanıştı. İkili bir süre telefonla görüştükten sonra Ş., Ankara’ya giderek S.Ç. ile birlikte oldu.

S.Ç., üniversite öğrencisi sevgilisi Ş.Ş.’ye eşinin birçok gayrimenkulü olduğunu, onu öldürürlerse hem rahat görüşebileceklerini hem de malların sahibi olacaklarını söyledi. Bunun üzerine plan yapan ikili, O.N. Ç.’yi öldürmek için fırsat kollamaya başladı.

CİNAYET ANTALYA’DA İŞLENDİ

O.N. Ç.’nin 5 Ağustos günü Antalya’daki kızının yanına gitmesinin ardından S.Ç., rambo bıçağı ve eldiven satın alarak sevgilisiyle birlikte Ankara’dan Antalya’ya gitti. S.Ç., Ş.Ş.’yi kızının evinin bulunduğu bir pansiyona yerleştirdi ve evi gösterdi. Daha sonra kızının evine giden S.Ç., evin anahtarının bir kopyasını çıkartıp sevgilisine verdi.

Ertesi gün Antalya’da bir yakınlarına gitmek için evden çıkan O.N.Ç., eşi, kızı ve damadı ziyaret ettikleri evde otururken S.Ç., eşine, bağırsak rahatsızlığı için kullandığı ilacını evde unuttuğunu söyledi ve getirmesini istedi. Misafir oldukları evden çıkan O.N.Ç., kızının evine doğru yola çıkarken, S.Ç., sevgilisi Ş.Ş.’ye cep telefonuyla, ’Kocam evden çıktı. Sen eve gir ve saklan, gelince de gereğini yap’ mesajı attı.

Eve giden Ş.Ş., hemen eve gidip beklemeye başladı ve kurulan tuzaktan habersiz olan O.N.Ç. eve girdiğinde saldırdı. Ş., Ç.’yi 12 yerinden bıçakladı. O.N.Ç’nin bağırması üzerine televizyonun sesini sonuna kadar açan Ş.Ş., kurbanının boğazını kesti. O.N. Ç. yerde can çekişirken, kızı H.B.’ye ait cep telefonu ve birkaç eşyayı alan Ş.Ş. kaçtı.

CİNAYET FİLMİ İZLERKEN YAKALANDILAR

Polis, olayı önce hırsızlık cinayeti olabileceğini değerlendirmeye başladı. Ancak evde parmak izi bulamayan polis, bu kez soruşturmayı aile üyeleri üzerine yoğunlaştırdı. Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği dedektifleri aile üyelerinin telefon kayıtlarını ve görüşmelerini incelemeye aldı. Ç.’nin yasak aşkını ortaya çıkaran polis, S.Ç.ve Ş.Ş.’yi teknik ve fiziki takibe aldı.

Telefon konuşmalarında ikilinin Ankara’da bir ev kiraladığı, giderleri S.Ç.’nin karşıladığı ortaya çıktı. Polis Ankara’ya giderek, iki sevgilinin kaldığı eve baskın düzenledi. O sırada ’Katilin Yüzü’ adlı cinayet filmini izleyen S.Ç. ve Ş.Ş. gözaltına alındı, sorgulanmak üzere Antalya’ya getirildi.

Ş.Ş. ifadesinde, "Safiye benimle rahat görüşmek ve kocasının gayrimenkullerine konmak için beni azmettirdi ve kocasını öldürttü" derken, S.Ç., "Ş. kocamdan rahatsız oluyordu, ’Onu ortadan kaldırırsak aramızda hiçbir engel kalmaz, daha rahat ederiz’ diyordu. Cinayeti o planladı" dedi.

Sorguları tamamlanan Ç. ve Ş., sevk edildikleri mahkemece ’tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!