Üniversitelerin itibar endeksi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerin itibar endeksi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 20:50

Türkiye İtibar Endeksi 2013 sonuçlarına göre, Türkiye'nin en itibarlı ilk üç üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) oldu. Bu üniversiteleri Ege Üniversitesi (EÜ) ve Marmara Üniversitesi (MÜ) izledi.

Haberin Devamı

İtibar Atölyesi adına Xsights araştırma şirketinin gerçekleştirdiği Türkiye İtibar Endeksi (TİE) sonuçlarını değerlendiren Xsights kurucusu Çiğdem Penn, "Eğitim sektöründe üniversitelerden beklentilerin yüksek olduğu görülmektedir. Üniversitelerden en fazla dürüst ve şeffaf olması bekleniyor. Akademisyen portföyü, yeniliklere ve teknolojiye önem vermesi, profesyonel ve nitelikli çalışanlarının olması ve mezun başarısı itibarı perçinleyen diğer önemli unsurları oluşturmaktadır. Başarılı üniversitelerin bu unsurları devam ettirmeleri, itibarını yükseltmek isteyenlerin de bu kriterlere yoğunlaşmaları gerekmektedir” dedi.

Üniversitelerin itibar endeksi çıktı

Haberin Devamı

Penn, “Öte yandan ülkemizde 'üstün eğitim sunan' üniversite açığı bulunmaktadır. Uluslararası standartlarda eğitim veren, atılımlar yapan, yeni teknolojiler geliştiren, inovasyona ağırlık veren üniversite ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Sektörde artan rekabet karşısında özellikle özel üniversitelerin konumlarını çok iyi belirlemeleri gerektiğinin altını çizen Penn, “Gelinen noktada, eğitim sektörü genişlemekte ve üniversitelerimizin verdikleri eğitim yelpazesi, artan genç nüfusumuzun talebini karşılayacak şekilde gelişmektedir. Son yıllarda, özellikle, özel liselerin özel üniversitelerle eğitim hayatlarında çocuklarımıza eşlik etme eğiliminde olduklarını gözlemliyoruz. Tüm bu yeni üniversitelerin, itibarlarını birinci günden en iyi şekilde yönetmeleri kuşkusuz sürdürülebilirlikleri ve nitelikli öğrencileri çekebilmeleri açısından önem taşımaktadır”dedi.

Penn, "Bu yıl TİE’de ilk beşe giren üniversitelerin algı kriterlerinde öne çıktıkları alanlara bakıldığında; Boğaziçi, mezunlarının başarısı, Ege, ticari gücünün yüksek olması, Orta Doğu Teknik, hızla büyüyen, atılımlar yapan üniversite olması, Marmara, dürüst ve şeffaf olması, İstanbul ise yayınladığı bilimsel makale sayısı ile güçlü çıktı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye İtibar Zirvesi ve Türkiye İtibar Endeksi projeleri ile tanınan İtibar Atölyesi adına, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin akademik denetiminde uluslararası araştırma şirketi Xsights tarafından yapılan ve sektörlerinde en itibarlı şirketlerin belirlendiği Türkiye İtibar Endeksi sonuçları, her yıl açıklanıyor ve iş dünyası tarafından sektörlere gelecek vizyonlarını planlamada bir yol gösterici olarak gösteriliyor.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!