Üniversiteler AB için yapılanmalı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteler AB için yapılanmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2004 01:57

Marmara Üniversitesi’nin, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılına başlaması nedeniyle dün düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ‘AB’ye üyelik sürecinde ülkemiz yükseköğretimini ulusal beklentiler, bilimsellik, verimlilik ve diğer yönelimler yönünden yeniden yapılandırmak zorundayız’ dedi.

Sezer, şöyle devam etti:

‘Yükseköğretim kurumlarımızın demokratik, özgür, katılımcılığa olanak tanıyan kurumlar olmasının önündeki engeller kaldırılmalı, öğretim sorunları, cumhuriyetin özüne uygun biçimde çözümlenmelidir. Yükseköğretim kurumlarımız, baskılardan, yönlendirmelerden ve keyfi uygulamalardan etkilenmeyecek biçimde, çağın gerekleri doğrultusunda akademik, yönetsel ve mali özerkliğe kavuşturulmalıdır.’

Rektör Prof. Dr. Tunç Erem de, ‘İdari ve mali özerkliğin olmadığı bir üniversitede yükseköğretim reformu olmayacağını ısrarla söylememize rağmen, bunu Milli Eğitim Bakanı’na anlatamadık’ dedi.

Onursal Doktora unvanı alacak

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı törende, 1959’da Öğrenci Konseyi Başkanlığı yapan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’a ‘Onursal Doktora’ unvanı verileceği açıklandı. Rektör Prof. Erem, ‘Aydın Bey hem bizim eski öğrencimiz, hem çok başarılı bir işadamı. Öğrenci Konseyi Başkanlığı da yaptı. Doktorayla ilgili Senato kararı 10 gün önce çıktı. Kasım ayı sonunda, kendilerine bu unvanı vereceğiz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!