Üniversitede salyangoz kursu

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede salyangoz kursu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 17:35

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Türkiye’de kara salyangozu üretimi, işleme ve pazarlama yöntemleri eğitimiyle ilgili 3 günlük kurs düzenledi.

MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından TÜBİTAK’ın da desteğiyle ‘Türkiye’de Kara Salyangozu Üretimi, İşleme ve Pazarlama Yöntemleri Eğitimi’ konulu kurs düzenlendi. MAKÜ Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ve 3 gün sürecek kursa, 4 emekli öğretmen, 1 çiftçi, 10 lisans mezunu, veteriner fakültesi öğrencileri, öğretim üyeleri, eğitim fakültesinden öğrenci ve öğretim üyeleri katıldı.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı kursun açılış konuşmasını yapan MAKÜ Rektör Yardımcısı ve Biyolojik Kaynaklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof.Dr. Zeki Yıldırım, kursun Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bu kursu 29 yıl beklediğini söyledi.

Yıldırım, kursta, geçmişten günümüze salyangoz yetiştiriciliği, dünyada ve Türkiye’de sektörün durumu, çevresel koşullar, salyangoz yetiştiriciliğinde riskler ve sorunlar, üretim tipi ve çiftlik planlaması, işleme yöntemleri, ürün işleme kalitesi, pazarlama yöntemleri, hedef pazar seçimi, mevzuat, ihracat stratejilerini inceleyeceklerini kaydetti. Yıldırım, “Yerelde Burdur’un, ama genelde tüm Türkiye’nin biyolojik ürünlerini bulup ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Sadece salyangoz değil, kapari ve lavanta üretimine de başladık. 15 bin dönüm arazimiz var. Özellikle biyoloji öğrencilerimizin bu işi yerinde yaşayarak öğrenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!