Üniversite hastanesine şok suçlama

Güncelleme Tarihi:

Üniversite hastanesine şok suçlama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2010 12:49

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde daha önce hastabakıcı olarak görev yapan Osman Ayçıl, tek kullanımlık tıbbi malzemelerin, hastanede çamaşır suyu ile yıkandıktan sonra defalarca kullanıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Hastane yoğun bakım servisinde hastabakıcı olarak 2006- 2009 yılları arasında çalışan Osman Ayçıl, 5 Ağustos 2010 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

Ayçıl dilekçesinde şu iddialara yer verdi:
“Oksijen maskesi, oksijen kanülü, nebül maskesi, anestezi devresi, anestezi filtresi, ağza takılan endotrakeal tüp, NG hortumu, aspiratör ara hortumu gibi yoğun bakım ünitesinde sık kullanılan ve tek kullanımlık olan, bir kez kullanıldıktan sonra atılması gereken malzemelerin, kullanılmasından sonra yoğun bakım ünitesindeki bir kovaya konulan çamaşır suyunda yıkandığı, hava hortumuyla kurutulup temizlendikten sonra tekrar yoğun bakım ünitesinde yatan hastalara kullanıldığı...”

‘NORMAL OLDUĞUNU SANIYORDUM’
İddiayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekli idari soruşturma için de konuyu YÖK’e bildirdi. YÖK tarafından görevlendirilen GOP Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kasap tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Şikayette bulunan ve şu anda Tokat Devlet Hastanesi’nde çalışan Osman Ayçıl şunları söyledi:
“Üniversite hastanesinde meydana gelen bu usulsüzlüğü, aynı üniversitenin personelinin araştırması sonuç verecek mi bilmiyorum. Ben 2010 yılında başka hastanede göreve başladım ve bu malzemelerin yıkanıp kullanılmadan çöpe atıldığını gördüğüm zaman suç duyurusunda bulundum. Üniversite hastanesinde bu malzemeler bana ve mesai arkadaşlarıma yıkatılıyordu. Bunun normal olduğunu sanıyordum. Bu yolla milyarlarca haksız kazanç elde ediliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!