Üniformasız 1 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

Üniformasız 1 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

1 Mayıs kutlamalarının provoke edileceği yolunda valilikleri uyaran İçişleri Bakanlığı, üniformalı ve tek tip kıyafetli gösterilere izin verilmemesini istedi. DİSK 1 Mayıs'ı Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda kutlayacak. Diyarbakır'da 1 Mayıs gösterilerine izin verilmedi.

İçişleri Bakanlığı, bugün yapılacak 1 Mayıs kutlamalarının yasa dışı örgütler tarafından provoke edileceği uyarısında bulundu. Bakanlık askeri birliklerden takviye isterken, özellikle İstanbul'da üniformalı tek tip kıyafetli ve yüzlerini gizleyen militanların gösteri yapmasına izin verilmemesi istendi. Başta İstanbul olmak üzere tüm illere gönderilen uyarı mesajında, bugün yapılacak 1 Mayıs kutlamalarının yasa dışı örgüt militanları tarafından devletin güvenlik güçlerine saldırı haline dönüştürüleceği vurgulandı. Özellikle DHKP-C, MLKP, PKK ve TİKKO gibi örgütlerin üniforma şeklindeki tek tip kıyafetle güvenlik güçlerine saldırıp molotofkokteylli, bombalı veya silahlı eylemlere kalkışabilecekleri bildirildi. Uyarı yazısında, güvenlik güçlerinin kesinlikle bu tür gösterilere izin verilmemesi, bu tür gösteri yapmak isteyen militanların anında etkisiz hale getirilmesi istendi. Ayrıca, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'nın değiştiği vurgulanarak, bu tür gösteriye kalkışanların tutuklanarak 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacakları hatırlatıldı. İstanbul Valiliği'nin verdiği izinle bugün Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) tarafından gerçekleştirilecek açıkhava toplantısı nedeniyle bazı yollar geçici süreyle trafiğe kapatılacak. Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamayla açıkhava toplantısına katılacak vatandaşlardan, yasaların gerektirdiği şekilde davranmalarını ve alana taş, sopa, kesici, delici aletlerle gelmemelerini istedi. Diyarbakır'da ise 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmedi. Türk-İş Diyarbakır 7'nci Bölge Temsilcisi Ramazan Ulaş, ‘‘Bu bizim bayamımız. Kapalı alanlarda kutlamayı gönlümüz kabul etmiyor. Emniyet'çe yasaklandığı için bizler de işyerlerinde işçi arkadaşlarımızla bayramlaşmayı uygun gördük’’ dedi.

Güvenlik amacıyla toplantının yapılacağı Çağlayan Kavşağı'nın Kağıthane, Şişli, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kasımpaşa, E-5 Karayolu bağlantı yolları bugün saat 06.00'dan itibaren trafiğe kapalı olacak. Abide-i Hürriyet Meydanı'ndaki toplantı nedeniyle bugün 07.00-18.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak yollar ise şöyle: Kasımpa'dan Piyalepaşa Bulvarı'na, Çağlayan'dan Piyalepaşa Bulvarı'na, Okmeydanı'ndan Çağlayan'a, E-5'ten Çağlayan ve Kasımpaşa katılımları, Vatan ve Kağıthane caddelerinden Çağlayan'a çıkış ve Kuştepe ve Hürriyettepe ışıklar mevkii, Okmeydanı, TEM, Piyalepaşa, PERPA'dan Darülaceze Caddesine giriş, Gürsel Mahallesi gelişi, Halide Edip caddesi Şişli gelişi, Şişli'den Çağlayan'a geliş ve Abide-i Hürriyet Caddesi'ne açılan Eğitimciler ve Akar sokakları, Cemil Bengü ve İzzetpaşa caddeleri.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!