Ümraniyeli Chouchou

Güncelleme Tarihi:

Ümraniyeli Chouchou
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 00:00

Banu Bayraktar (42) kariyerini elinin tersiyle itip Fransa’da pastacılık eğitimi aldı. Geçtiğimiz yıl Ümraniye’de Chouchou adında şirin bir pastane açan Bayraktar şimdi her gün müşterilerine Fransız usulü lezzetler sunuyor

Haberin Devamı

MÜHENDİSLİKTEN PASTACILIĞA

İzmir Bornova Anadolu Lisesi mezunu olan Banu Bayraktar liseden sonra bir sene öğrenci değişim programıyla Brüksel’e gitti. Mutfağa her zaman ilgi duymuştu ama Fransız stili pastacılığa ilgisi burada başladı. Döndükten sonra 9 Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Profesyonel hayata 1994’te çokuluslu bir holdingde başladı. 2000’de tatil için üç ay Bordeaux’ya giden Bayraktar orada Fransızca ve şarap konularında eğitim alırken yarım gün de bir pastanede staj yapma imkanı buldu. Bu dönemde pastacılık konusunda eğitim alma ve kendi yerini açma fikri kafasında şekillenmeye başladı. Bayraktar 12 sene çalıştıktan sonra 2006’da Market Strateji Planlama Müdürü’yken işinden ayrılıp Fransa’ya gitme kararı aldı. Fransa’nın Rouen şehrindeki ‘Institut National de la Boulangerie Patisserie’den aldığı altı aylık eğitim sonucu pastacılık diplomasına kavuştu, sınavları başarıyla verip Fransa’da çalışma hakkı elde etti. Altı ay ‘Tarte a Papa’ isimli köklü bir pastanede çalıştıktan sonra Türkiye’ye döndü ve yeni kariyerine adım attı.

Haberin Devamı

TÜRKÇE’DE ‘CANIM, BİR TANEM’ DEMEK

Banu Bayraktar yıllardır hayalini kurduğu pastaneyi Ağustos 2011’de Ümraniye’de açtı. Adı ‘Chouchou’ (Şuşu). ‘Canım, bir tanem’ anlamında Fransızca bir sevgi sözcüğü. Bayraktar pastanesine bu ismi verme nedenini şöyle anlatıyor: “Fransa’da ‘chouchou’ çok sık kullanılan bir kelime. Hem çocuklarına, hem sevgililerine böyle hitap ediyorlar. Söylenişi de çok güzel bence. Telaffuzu zor biraz ama yine de seviyorum.”
Chouchou’da her gün, o sabah fırından çıkmış en az 10 çeşit ürün bulunuyor. Hepsini Banu Bayraktar kendi yapıyor, en büyük dileği hijyenik ve kaliteli hammaddeyle günlük taze üretim yapmak ve amatör ruhundan asla vazgeçmemek...
Brioche hamurundan poğaçalar, çikolatalı / yeşil fıstık kremalı çörekler, sade ve çikolatalı kruvasanlar; üzümlü çörekler ve milföy hamurundan tuzlu çeşitleri pastanenin iddialı olduğu ürünler. Bütün hamurlarda aslına uygun olarak sadece tereyağı kullanılıyor. Gününe göre pastanede elmalı, limonlu tartlara ve çikolatalı fıstıklı, tarçınlı karanfilli, kayısılı bademli kurabiyelere rastlamak mümkün. Chouchou’da ayrıca, özel sipariş üzerine şeker hamurlu pasta ve kurabiyeler yapılıyor; tek kişilik pasta ve cupcakeler sunuluyor. Pastane pazartesi günleri kapalı.

Haberin Devamı

ESKİ USUL MAKARONLAR

Chouchou’nun en önemli spesiyalitesi makaronlar. Banu Bayraktar bu konuda çok iddialı. Tamamen aslına uygun şekilde yapılan makaronların aralarına rengine göre bitter veya beyaz çikolatalı ganaş; frambuazlı, limonlu, yeşil fıstıklı veya pralinli krema konuluyor. Yapılışları biraz zahmetli ama çok lezzetliler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!