Ümit Davala'ya icra takibi

Güncelleme Tarihi:

Ümit Davalaya icra takibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 11:13

İZMİR'de 6 yıl önce eski milli futbolcu Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman'ın saldırısına uğrayan yerel Yeni TV'nin kameramanı Ercan Akgün'ün açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davasında mahkeme, yasal faziyle birlikte 12 bin YTL ödenmesine karar verdi. Davala ve dayısı Sekman parayı ödemeyince, Ercan Akgün'ün avukatı Özcan Türkoğlu parayı tahsil etmek için icra takibine başlattı.

Haberin Devamı

İzmir 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davasında kameraman Ercan Akgün, “Ümit Davala'nın Borsa restoranda yemek yediği haberi geldi. Diğer muhabirlerle birlikte onu görüntülemek için restorana gittim. Görüntülemeye çalıştığım sırada Davala ve yanındakiler bizleri tartaklamaya başladı. Bizi dışarıya çıkardılar. Dayısı yanımıza geldi. ‘Buradan gidin yoksa ayağınıza sıkarım’ diyerek tehdit etti. Küfredip ‘Leş yiyicileri. Karektersizler’ diyerek hakaret etti” dedi. Ümit Davala ise cevap dilekçesinde basın mensuplarının restorandan çıkarken kendisini sıkıştırıp, ittiklerini söyledi. Kendisine vurdukları için karşılık verdiğini öne sürdü.

Yargılama sonucunda mahkeme, yasal faizi hariç olmak üzere Ümit Davala'yı 3 bin, dayısı Muhittin Sekman'ı 2 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti. Davala ve Sekman, yasal faiziyile birlikte 12 bin YTL tutan tazminatı bugüne kadar ödemedi. Bunun üzerine Akgün'ün avukatı Özcan Türkoğlu, alacakları olan 12 bin YTL'yi tahsil etmek için İzmir 14'üncü İcra Müdürlüğü'ne başvurdu. Davala ve dayısının alacaklarını ödememesi halinde evlerine ve işyerlerine gidip haciz işlemi yapacağını belirten Avukat Türkoğlu, “Kendisi şu an Ümit Milli Takım antrenörlüğü yapıyor. Almanya'da futbol oynarken aylık kazancı 86 bin euro idi. Futbolculuktan iyi para kazandı. Alacağımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman, hakkında Akşam Gazetesi muhabiri Serhan Şarman da, İzmir 13'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 50 Bin YTL manevi tazminat istemiyle davası açmıştı. Bu dava henüz sonuçlanmadı.

İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman hakkında ayrıca açılan ceza davasında çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırılan sanıklar, kararı temyiz etti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezayı yeni yasaya uyarlanması için bozdu. Bu davada önümüzdeki günlerde tekrar görülecek.

OLAY NASIL OLMUŞTU

İZMİR'de 11 Ekim 2002 tarihinde Borsa Restoran'ın önünde meydana gelen olayda, yanında kız arkadaşı olduğu iddia edilen eski manken Banu Akkaynak ile görüntülenmek istemeyen Ümit Davala, dayısı Muhittin Sekman ve eski futbolculardan Metin Altınay'la yerel televizyon muhabirlerinden Ünal Gümüştekin, kameramanlar Ercan Akgün ve Akşam Gazetesi muhabiri Serhan Şarman arasında tartışma çıktı.

Futbolcu Ümit Davala ve yanındakilerin saldırısına uğradıklarını, dövöüldüklerini ve kameralarının zarar gördüğünü belirten gazeteciler, karakola giderek şikayetçi oldu. Ümit Davala ve dayısı Muhitin Sekman hakkında 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açıldı, ayrıca dövüldüklerini söyleyen gazeteciler tazminat davası açtı.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!