Umarım yanlış anlaşılmam

Güncelleme Tarihi:

Umarım yanlış anlaşılmam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 01:09

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün 185 sivil toplum örgütünü çatısı altında buluşturan Denge ve Denetleme Ağı (DDA) temsilcileriyle bir araya geldi. Konuşmasına “Umarım yanlış anlaşılmam” diye başlayan Biden, her ülkede aynı problemlerin olduğunu, fark yaratanın ‘bu sorunlara nasıl yaklaşıldığı’ olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Biden’ın daveti üzerine gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Biden toplantıda, devlet kurumları arasındaki güçler ayrılığının bir denge ve denetleme sistemi ile sağlanabileceğini, bunun için de kurumsal ve siyasi reformların sürdürülebilir olmasının ne denli önemli olduğunu vurguladı.

İRLANDA ASILLIYIM

Aidiyetler konusunda, “Ben de İrlanda asıllı bir Amerikalıyım ve ister istemez İrlanda’da neler olduğunu daha ilgiyle takip ediyorum” diye konuştu. Biden, LGBTİ bireylerin hakları ve cinsiyet eşitliği konularındaki sorunların ise dünyanın her yerinde olduğunu belirtti. Ülkeler arasındaki farkı yaratanın, bu sorunlara politik olarak nasıl yaklaşıldığı olduğunu belirten Biden, “Kimilerinde çözümler üretmeye çalışılırken diğerlerinde görmezden geliniyor” dedi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Haberin Devamı

Toplantıya ağ üyelerinden Marmara Grubu Vakfı adına Müjgan Suver, Başkent Kadın Platformu adına Berrin Sönmez, Kafkas Dernekleri Federasyonu adına Hasan Seymen, Kaos GL Derneği adına Murat Köylü, Türkiye Sakatlar Derneği adına Turan Hançerli, Türk Kadınlar Birliği adına Sevna Somuncuoğlu, DİTAM / Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi adına Mehmet Kaya, İstanbul Politikalar Merkezi adına Fuat Keyman, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu adına Süleyman Basa ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Adıyaman Şubesi adına Kevser Selda Tandoğan Demirel katıldı. ABD heyetindeyse Biden’la birlikte Müsteşar Victoria Nuland, Başkan Yardımcısı Danışmanları Michael Carpenter ve Colin Kahl, ABD Türkiye Büyükelçisi John Bass ve ABD Türkiye Başkonsolosu Charles F. Hunter yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!