Uluslararası finans piyasalarından Merinos Halı'ya onay

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası finans piyasalarından Merinos Halıya onay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 15:04

Türk halı sektörünün önemli markalarından Merinos, 60 milyon Euro tutarında tahvil bazlı kredi kullandı.Merinos, uluslararası piyasalardan 60 milyon Euro’luk 5 yıl vadeli, teminatsız finansman sağladı.

Haberin Devamı

Merinos Halı’ya, HSBC Bank liderliğinde 60 Milyon Euro’luk 5’inci yıl sonunda ödenmek üzere, teminatsız finansman sağlandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’den iç pazarda BBB, uluslararası pazarda B istikrarlı notu ile rating alan Merinos Halı, geçtiğimiz nisan ayı içinde 50 Milyon Euro tahvil bazlı kredi kullanmak için girişimlere başladı. Dünyanın önemli finans merkezlerindeki yatırımcıların katılımıyla, Londra ve Singapur’da gerçekleştirilen road show, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ortaya çıkan istikrarsız siyasi tabloya rağmen, kısa sürede başarıyla tamamlandı. 50 Milyon Euro finansman sağlamak üzere yola çıkan Merinos Halı’ya fazla talep gelince, HSBC Bank liderliğinde 60 Milyon Euro’luk 5’inci yıl sonunda ödenmek üzere, teminatsız finansman sağlandı. Merinos Halı böylece daha önce Türkiye’den çok az firmanın kullanmayı başardığı bir uluslararası sermaye piyasası ürününü kullanan öncü şirketlerden biri oldu.

GARANTİSİZ KAYNAK

Erdemoğlu Grup CFO'su İbrahim Çolak, bu başarının altında Merinos Halı’nın sahip olduğu ileri teknoloji ve güçlü üretim kapasitesi bulunduğunu söyledi. Çolak, “Merinos Halı’nın kalitesi, ulusal ve uluslararası bayi ve dağıtım ağı ile kurumsal ve şeffaf yönetimi, bilançosunda yarattığı katma değerle talebin yüksek olmasını sağladı. Herhangi bir garanti verilmeksizin sağlanan bu kaynak, Merinos Halı’ya uluslararası piyasaların güvenini ve onayını gösteriyor” dedi. HSBC Bank A.Ş Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Özkaya da böyle bir işlemde Merinos ile çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Özkaya, “Merinos Halı için düzenlediğimiz bu finansman Türkiye’de HSBC’nin öncülüğünü yaptığı, yeni geliştirilmiş yapılandırma ve plasman tekniklerinin kullanıldığı, özel bir yatırımcı kitlesine hitap eden bir sermaye piyasası ürünü ile sağlanmış olup ülkemizde gerçekleştirilen ilk işlemlerden biridir” değerlendirmesini yaptı.

MERİNOS İHRACATI ARTIRDI

Geçen yıl ihracatı 50 milyon dolar olan Merinos, aynı yıl 275 milyon YTL ciro gerçekleştirdi. Grubun halı konusunda Rusya’nın Rostov şehrindeki fabrika yatırımı da devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!