Uludağ Üniversitesi yeni rektör adayını seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Üniversitesi yeni rektör adayını seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 11:29

ULUDAĞ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mete Cengiz’in ölümü ardından yeni rektör adaylarını belirlemek amacıyla yarın seçim yapılacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü için şimdiye kadar 4 öğretim üyesi aday oldu.

Uludağ Üniversitesi’nin altıncı rektör adayının belirleneceği seçimlerde oy verme işlemi saat 09.00’da Rektörlük A Salonu’nda başlayacak. Toplam 874 öğretim üyesinin oy kullanacağı sandıklar 16.00’da kapanacak ve sandık kurulu sayım işlemine geçecek. Sandık Kurulu’nun, oy sırasına göre tutanakla tespit ettiği 6 kişilik liste, en geç 7 Mart tarihinde Rektörlük tarafından YÖK’e gönderilecek. YÖK, yaptığı değerlendirmenin ardından altı kişilik listeyi 3’eindirecek ve 21 Mart günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunacak. Cumhurbaşkanı Gül, 3 adaydan 1’ini Uludağ Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.

ADAYLAR

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü için bugüne kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Mahmut Yavuz, Prof.Dr. Sadık Kılıçturgay ve Prof.Dr. K?mil Dilek adaylıklarını açıkladı. Seçimin yapıldığı gün, başka adayların da çıkması bekleniyor.

1975 yılında kurulan Uludağ Üniversitesi’nde bugüne kadar rektörlük yapan 5 öğretim üyesi de Tıp Fakültesi kökenli oldu. Prof.Dr. Fethi Tezok (1975-78), Prof. Dr. Nihat Balkır (1978-92), Prof. Dr. Ayhan Kızıl (1992-2000), Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran (2000-2008) ve Prof. Dr. Mete Cengiz (2008-2011) yıllarında rektörlük yapmıştı.

Uludağ Üniversitesi’nde 3’ü seçimli, ikisi 12 Eylül yönetimi tarafından seçimsiz atanmak üzere 5 dönemde toplam 15 yıl rektörlük yapma rekoru, bugün artık hayatta olmayan Prof.Dr. Nihat Balkır’a ait. Rektörlük makamında en az kalan ise Prof.Dr. Mete Cengiz oldu. Prof.Dr. Cengiz, 29 ay önce atandığı görevini, 29 Ocak 2011 akşamı, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumarak noktaladı.

Rektör Prof.Dr. Mete Cengiz’in vefatıyla boşalan Rektörlük makamına, yeni rektör belirleninceye kadar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay vek?leten atanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!