Uludağ Üniversitesi Rektörü Dilek göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Üniversitesi Rektörü Dilek göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 16:16

Uludağ Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay'dan görevi devraldı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Sarıbay, rektörlük makamındaki devir teslim töreninde, üniversitede sorunsuz, sıkıntısız ve adayların şahsiyetinin zedelenmediği bir seçim süreci yaşandığını söyledi.

Buna katkıda bulunanlara teşekkür eden Sarıbay, seçim sürecinde tanıdığı Prof. Dr. Dilek'in ılımlı, olumlu ve sakin bir kişiliğe sahip olduğunu, bunun yönetim anlayışına da yansıyacağını söyledi.

Prof. Dr. Dilek de Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz'in vefatının ardından kırıcı olmayan demokratik bir seçim süreci yaşandığını ifade etti. Katkıları nedeniyle Sarıbay'a teşekkür eden Dilek, “Rektörümüz Mete beye Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bizden sonra gelenler de arkamızdan böyle iyi konuşurlar” dedi.
Üniversitede 25 yıl hizmet verdiğini rektörlüğün hayallerinde bile olmadığını ifade eden Dilek, “3 çocuğum vardı, şimdi 44 bin çocuğum oldu. Büyük bir sorumluluk taşıdığımın farkındayım, bilincindeyim. Ekibimle Uludağ Üniversitesini hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Makamına oturduktan sonra ilk iş olarak rektörlük personeliyle tanışan Dilek, daha sonra öğretim üyelerinin tebriklerini kabul etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!