Uludağ sömestre hazır

Güncelleme Tarihi:

Uludağ sömestre hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 13:39

TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yarı yıl tatili ile birlikte otellerde boş yer kalmadı. Kar kalınlığının 98 santimetreye ulaştığı Uludağ’da tatil yapanlar arasında tiyatro ve sinema oyuncusu Ersin Korkut da bulunuyor.

Tatilcilerin ’Beyaz Cennet’ olarak adlandırdığı Uludağ’da geçen haftadan beri devam eden kar yağışı, sömestr tatili için hazırlık yapan otelcileri sevindirdi. Uludağ’daki meteoroloji istasyonu tarafından bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığının 98 santimetreye ulaştığı belirlendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar yağışının yarın da aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Kış festivali nedeniyle de üniversitelilerin akın ettiği Uludağ’ın sömestr tatilinde daha yoğun trafiğe sahip olacağını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, otellerin tamamına yakınının dolduğunu söyledi.

Akkuş, Bursa Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konunun ele alındığını kaydetti. Akkuş, "Uludağ’a gelecek misafirlerimiz can güvenliği ve sağlıkları başta olmak üzere tatillerini en iyi bir şekilde yapabilmeleri açısından tüm birimlerin görevlerini yerine getirecekleri inancındayım" dedi.

Mehmet Akkuş, işletmecilere de gelen turistin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi çağrısında bulundu. Akkuş, "Uludağ bütün Türkiye’ye mal olmuş çok önemli bir markadır. Bu markayı gözbebeğimiz gibi korumalıyız" diye konuştu.

İşletmeciler ile güvenlik ekiplerinin tatilcilerin rahatı ve güvenliği için görevlerini titiz şekilde yapacaklarına inandığını belirten Akkuş, Uludağ’a çıkan sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Akkuş, özellikle hafta sonundan itibaren iki hafta süreyle Uludağ’ın yoğun dönem geçireceğine dikkat çekti.

ULUDAĞ’DA 550 TL’YE ODA

Birinci ve ikinci bölgedeki 17 oteldeki 5 bin yatak kapasitesi ile tatilcileri bekleyen Uludağ’da bu yıl ilk kez tüm pistlerde tek kart uygulamasına geçildi. Gecelik oda fiyatları kişi başı 175 ile 550 TL arasında değişen beyaz cennette 4 kişilik bir ailenin bir haftalık tatili 4 ile 10 bin TL’ye mal oluyor.

ÜNLÜLER DE GELMEYE BAŞLADI

İstanbul’a yakın olması nedeniyle sanat ve iş dünyasının tatil için tercih ettiği Uludağ’a ünlüler de gelmeye başladı. Geçen hafta pop müzik şarkıcıları Demet Akalın ve Sıla’yı ağırlayan Uludağ’ın bu haftaki ünlü konuğu tiyatro ve sinema oyuncusu Ersin Korkut oldu. Kanal D’de yayınlanan ’Çok Güzel Hareketler Bunlar’ programının sevilen oyuncusu vizyona giren ’Kutsal Damacana 3: Dracoola’ filminin yorgunluğunu Uludağ’da atıyor. Tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Korkut, Uludağ’da hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirerek sohbet etti.

ZİNCİR KİRASI 50 TL

Karayolu ve teleferikle ulaşımın sağlandığı Uludağ’da kar yağışı nedeniyle de önlemler alındı. Jandarma güvenlik açısından Milli Parklar girişinden itibaren zincirsiz araç girişine izin vermiyor. Uludağ’a zincir getirmeden gelenler ise Milli Parklar girişinden zincir kiralamak zorunda kalıyor. Uludağ’ın eteklerindeki köylerde yaşayanlar için geçim kapısı haline gelen zincir kiralama ücretleri küçük araçlarda 50 TL, büyük araçlarda ise 100 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!