'Ultrason çekmeyen doktorlar' TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Ultrason çekmeyen doktorlar TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2006 11:52

Anavatan Partisi Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Konya'da iki kadın radyoloji uzmanının, bir hastanın testis ultrasonunu çekmediği iddialarını TBMM gündemine getirdi.

Haberin Devamı

Kurtulmuşoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, konuyla ilgili tabip odasının, soruşturma açıp açmadığını öğrenmek istedi.

Doktorların hasta seçme hakkının olup olmadığını soran Kurtulmuşoğlu, “Bu iki doktorun, işyerinde türbanla çalıştıkları iddia edilmektedir. Bu kişiler hakkında, Konya Valiliğinin açtığı soruşturma var mı? Hastanın, hastane hakkında açtığı tazminat davası var mı; varsa ödenecek tazminatı bu iki doktordan almayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar da yaptığı yazılı açıklamada, testis ultrasonu çekmeyen doktorun, sadece hekimlik andını çiğnemediğini, yanlışlığını, bir çocuğa cinsellikle bakacak kadar ileri götürebildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Neşşar, “Bir çocuğun testis ultrasonunu çekmeyi reddeden doktorun tesettürlü olması ise yobazlık ve sapkınlığın, din kisvesi altında nasıl beslendiğini açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!